Garlic Aioli Drumsticks

Czosnek Aioli Pałeczki



Rozkoszuj się dymną dobrocią, owinięte boczkiem bębnów z kurczaka o smaku pieczonego czosnkowego aioli i zapałki z cytrynową papryką, gotowaną do perfekcji w palacza Bradleya. Ściśnij wędzony sok z cytryny na wierzch i rozkoszuj się każdym kęsem tego pysznego przepisu Bryana Edwardsa - Moody Foodie Tulsa.

Ingredients

8 udek z kurczaka

Przyprawa pieprzowo-cytrynowa

5 łyżek aioli z pieczonym czosnkiem (kuchnia z kamiennym murem)

2 cytryny

1 opakowanie grubo pokrojonego boczku

Użyte wyposażenie:

P10 Bradley Palacz

Składany stół Bradley Smoker

Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker

Narzędzia Bradleya Smokera

Trio Timesticków Thermoworks

Thermoworks Thermapen One

    Bradleya Palący Ustawienia:

    Drewno: Mieszanka Huntera

    Temperatura: 226ºF (107,8ºC)

    Timer dymu: 180 minut lub 3 godziny

    Timer: 180 minut lub 3 godziny

    Preparation

    Ustaw w urządzeniu Bradley Smoker wymienione ustawienia.

    Na każdym podudzie odciągnij dodatkową skórkę. Teraz w misce dodaj pieczone aioli czosnkowe i posmaruj nim kurczaka. Upewnij się, że kurczak jest pokryty grubą warstwą czosnkowego aioli, a następnie dopraw go przyprawą z pieprzu cytrynowego.

    Załóż skórkę z powrotem na górę udka i powtórz proces (posmaruj czosnkowym aioli i przyprawą z pieprzu cytrynowego.

    Używając boczku, owiń każde podudzie 1 plasterkiem boczku.

    Za pomocą skórki zetrzyj skórkę z cytryny z wierzchu kurczaka. Wskazówka: to doda odrobinę smaku skórce cytryny.

    Pozostałe cytryny pokroić w plasterki i dodać na wierzch udek z kurczaka.

    Włóż do wędzarni Bradley i piecz przez 180 minut (lub 3 godziny), gdy wewnętrzna temperatura kurczaka osiągnie 165°C.ºF. (73,9ºC). następnie wyjmij kurczaka z wędzarni.

    Wyciśnij wędzoną cytrynę na kurczaka i ugryź! Cieszyć się!

    Przepis: Bryan Edwards – Moody smakosz Tulsa