Czosnek Aioli Pałeczki
Rozkoszuj się dymną dobrocią, owinięte boczkiem bębnów z kurczaka o smaku pieczonego czosnkowego aioli i zapałki z cytrynową papryką, gotowaną do perfekcji w palacza Bradleya. Ściśnij wędzony sok z cytryny na wierzch i rozkoszuj się każdym kęsem tego pysznego przepisu Bryana Edwardsa - Moody Foodie Tulsa.
Ingredients
8 udek z kurczaka
Przyprawa pieprzowo-cytrynowa
5 łyżek aioli z pieczonym czosnkiem (kuchnia z kamiennym murem)
2 cytryny
1 opakowanie grubo pokrojonego boczku
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Składany stół Bradley Smoker
Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker
Narzędzia Bradleya Smokera
Trio Timesticków Thermoworks
Thermoworks Thermapen One
Bradleya Palący Ustawienia:
Drewno: Mieszanka Huntera
Temperatura: 226ºF (107,8ºC)
Timer dymu: 180 minut lub 3 godziny
Timer: 180 minut lub 3 godziny
Preparation
Ustaw w urządzeniu Bradley Smoker wymienione ustawienia.
Na każdym podudzie odciągnij dodatkową skórkę. Teraz w misce dodaj pieczone aioli czosnkowe i posmaruj nim kurczaka. Upewnij się, że kurczak jest pokryty grubą warstwą czosnkowego aioli, a następnie dopraw go przyprawą z pieprzu cytrynowego.
Załóż skórkę z powrotem na górę udka i powtórz proces (posmaruj czosnkowym aioli i przyprawą z pieprzu cytrynowego.
Używając boczku, owiń każde podudzie 1 plasterkiem boczku.
Za pomocą skórki zetrzyj skórkę z cytryny z wierzchu kurczaka. Wskazówka: to doda odrobinę smaku skórce cytryny.
Pozostałe cytryny pokroić w plasterki i dodać na wierzch udek z kurczaka.
Włóż do wędzarni Bradley i piecz przez 180 minut (lub 3 godziny), gdy wewnętrzna temperatura kurczaka osiągnie 165°C.ºF. (73,9ºC). następnie wyjmij kurczaka z wędzarni.
Wyciśnij wędzoną cytrynę na kurczaka i ugryź! Cieszyć się!
Przepis: Bryan Edwards – Moody smakosz Tulsa