Smoked Chicken Bruschetta

Wędzony kurczak Bruschetta Przepis



Ingredients

12-15 Pomidorki koktajlowe

2 Wędzona pierś z kurczaka bez kości

1 łyżeczka suszonego oregano

1 łyżeczka suszonego majeranku

1 łyżeczka suszonego tymianku

1 łyżeczka rozmarynu

1 łyżeczka suszonej szałwii

1 pęczek świeżej bazylii

1 francuska bagietka (w plasterkach)

2 łyżki glazury balsamicznej

2 uncje kremowego sera do siekania jagnięciny

3 łyżki oliwy z oliwek

4 łyżki octu balsamicznego

2 łyżki masła

Użyte wyposażenie:

P10 Bradley Palacz

Termometr Mk4 z natychmiastowym odczytem

Składany stół Bradleya

Mikser na zmieloną kawę lub moździerz i tłuczek

2 arkusze folii

    Ustawienie palacza Bradley:

    Czas gotowania: 90 minut

    Temperatura: 226°F lub 107°C

    Drewno: szałwia

    Czas palenia: 60 minut

    Preparation

    Ustaw Bradley Smoker na wskazane ustawienia.

    Używając blendera do zmielonej kawy lub moździerza i tłuczka, zmiel następujące składniki na proszek. 1 łyżeczka suszonego oregano, 1 łyżeczka suszonego majeranku, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1 łyżeczka rozmarynu, 1 łyżeczka suszonej szałwii. Przyprawę wlać do słoiczka i wykorzystać do przyprawiania kurczaka i pomidorów.

    Dopraw pierś kurczaka przyprawą ze wszystkich stron i włóż do wędzarni Bradley Smoker. Ustaw minutnik na 60 minut. Gdy kurczak będzie wędzony przez 60 minut, wyjmij go z wędzarni.

    Używając 2 arkuszy folii, połóż kurczaka na środku folii. Następnie dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek do kurczaka i szczelnie owiń go folią. Podkręć temperaturę Bradley Smoker do 260°F. Umieścić z powrotem w wędzarni, aż wewnętrzna temperatura kurczaka osiągnie 50°C. (około kolejne 30 minut).

    Pomidory pokroić w drobną kostkę i włożyć do miski. Do posiekania pomidorów użyłam wielofunkcyjnej krajalnicy do warzyw. Wskazówka: to urządzenie oszczędza czas i sprzątanie. Następnie pokrój wędzoną pierś z kurczaka na małe kawałki i dodaj do miski. Dodaj trochę więcej mieszanki przypraw do kurczaka i pomidorów. Teraz dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, 4 łyżki octu balsamicznego i wymieszaj.

    Jeśli Twoja francuska bagietka nie została jeszcze pokrojona, zrób to. Posmaruj każdy kawałek chleba odrobiną roztopionego masła (dla smaku) i opiekaj. Czas zetrzeć kremowy serek jagnięcy na drobną ruszt. Ser ten będzie używany do dodatków.

    Krojenie świeżej bazylii - umyj bazylię pod zimną wodą, zwiń liście wzdłuż w szczelną rurkę i pokrój bazylię w cienkie paski.

    Przygotuj idealną bruschettę – użyj podpieczonego kawałka bagietki, dodaj mieszankę pomidorową, ser i pokrojoną w plasterki bazylię, a następnie polej glazurą balsamiczną.

    Cieszyć się!

    Autor: Bryan Edwards – Moody smakosz Tulsa