Wędzony Sos sojowy
Wędzony sos sojowy dodaje intensywniejszego smaku niż zwykły sos sojowy. Poza tym może zwiększyć zainteresowanie potrawom azjatyckim. Możesz użyć sosu sojowego w marynatach lub solance do ryb. Na szczycie, jeśli wcześniej go paliłeś, dostaniesz nowy zwrot tego wędzonego smaku. Aby uzyskać więcej inspirowanych azjatycami przepisów wędzonych, sprawdź ukąszenia wołowiny Teriyaki lub marynowane bułki sałatkowe.
Ingredients
Sos Sojowy – 100 ml
Bisquettes Bradley o smaku wiśniowym
Preparation
Włóż sos sojowy do żaroodpornej miski wielkogębowej.
Wędzić przez około 1 godzinę (70–80°C lub 158–176°F). W tym czasie kilka razy zamieszaj sos sojowy.
Wyjmij miskę z wędzarni i poczekaj, aż sos sojowy ostygnie.
Po ostygnięciu przełożyć do czystego słoika lub butelki.
Odstaw na jeden dzień i ciesz się!