Smoked Beef Jerky Cure Recipe

Wędzony Jotarskie lekarstwo wołowiny Przepis



Ten wędzony przepis na szarpanie wołowiny nauczy Cię, jak robić bezpieczne i smaczne suszone wołowiny. Wyleczenie w pakietach dobrze sobie radzi w opóźnianiu botulizmu. Ale produkt wymaga chłodzenia po zakończeniu, a przynajmniej ma bardzo krótki kontratak kuchenny. Wędzony Jerky jest znacznie lepszy. Dym jest tym, co sprawia, że ​​smak jest tak świetny. Kiedy jem sanko z odwadniacza, ma on konsystencję surowego suszonego mięsa. Naprawdę nie mogę się przekonać, że nie osiągnął bezpiecznej temperatury, zwłaszcza gdy Jerky jest wykonany z dzikiej gry. Zamiast kupować drogie rzeczy, staraj się stworzyć własne. Oto podstawowy przepis na tworzenie własnego wyleczenia, który jest ton tańszy niż kupowanie produktu komercyjnego i można go łatwo zmodyfikować za pomocą dodatkowych przypraw, aby odpowiadać Twoim gustom.

Ingredients

Na 5 funtów mięsa:

2 łyżki soli koszernej lub marynowanej (nigdy nie używaj soli jodowanej!)

2 łyżki cukru (biały granulowany)

3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu (najlepszy jest świeżo zmielony)

1 łyżeczka Instacure #1 (azotyn sodu) – bardzo ważne!

1 do 1½ łyżeczka (w sumie) twoich ulubionych przypraw… takich jak czosnek w proszku, cebula w proszku, nasiona selera, papryka, pieprz cayenne, proszek chipotle itp. Po prostu nie używaj przypraw z dodatkową ilością soli.

Preparation

CAŁKOWICIE wymieszaj składniki!

Mięso pokroić równomiernie w ok ¼ cala grubości. Używając niemetalowego pojemnika (np. szklanego naczynia żaroodpornego o wymiarach 9 x 13 cali) posyp paski mięsa z obu stron i ułóż je warstwami w naczyniu.


Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na przynajmniej noc lub 24 godziny.

Mięso wędzić przez 2 godziny w temperaturze około 120°F/48.9°C do 140°F/60°C jest w porządku. Hickory wydaje się działać najlepiej. Jeśli nie używasz Instacure #1 (azotyn sodu), MUSISZ palić/suszyć w temperaturze powyżej 140°C°F.

Przy szeroko otwartych otworach wentylacyjnych susz mięso w podobnych temperaturach, aż do uzyskania pożądanej suchości. W zależności od palacza może być konieczne obrócenie stojaków. Czas może się znacznie różnić w zależności od grubości pokrojonego mięsa.

** Alternatywną metodą suszenia, która się sprawdza, jest wbicie wykałaczki w koniec każdego plasterka i powieszenie go na kratce piekarnika. Ustaw piekarnik na najniższą temperaturę. NIE zostawiaj otwartych drzwi! NIE zaleca się używania piekarnika elektrycznego.

Dzieje się tak, gdy zginasz plasterek na pół, a środek zaczyna się rozdzierać. Jeszcze trochę i będziesz mieć skórę!

Trzymaj suszone mięso w lodówce lub zjedz je szybko. NIGDY nie umieszczaj suszonego mięsa w szczelnie zamkniętej plastikowej torbie, nieschłodzonej. Na pewno spleśnieje za kilka dni!

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now