Wędzony Dynia piżmowa Przepis na sos
Możesz go upiec, zamienić w kremowy zacier i cieszyć się nim na wiele różnych sposobów. Ale po prostu spróbuj go palić i zrobić ten sos makarony.
Ingredients
Jedna obrana dynia piżmowa o wadze 2 funtów – pozbawiona nasion i pokrojona w kostkę
1 łyżka oleju roślinnego
1 Mała biała cebula, drobno posiekana
3-4 ząbki czosnku, posiekane
1-1 ½ szklanki bulionu warzywnego/drobiowego
1 łyżeczka cayenne
Sól pieprz
12 uncji twojego ulubionego makaronu
Preparation
Wędź kostki dyni na perforowanej aluminiowej tacy z biszkietami klonowymi przez 1 godzinę w temperaturze 150-165°F
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj dynię, cebulę i czosnek
Doprawić solą i pieprzem
Gotuj, aż cebula będzie przezroczysta, około 8 – 10 minut
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu
Gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę i ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie al dente
Pozostaw mieszaninę dyni do lekkiego ostygnięcia, a następnie zmiksuj blenderem zanurzeniowym lub w blenderze, aż będzie gładka
Doprawić cayenne, solą i pieprzem
Połącz makaron z sosem (i innymi składnikami, które chcesz dodać; ja użyłam szparagów, zielonej cebuli i jarmużu) i podawaj!
Klon
Drewno
Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.
Shop Now