Smoked Butternut squash

Wędzony Dynia piżmowa Przepis na sos



Możesz go upiec, zamienić w kremowy zacier i cieszyć się nim na wiele różnych sposobów. Ale po prostu spróbuj go palić i zrobić ten sos makarony.

Ingredients

Jedna obrana dynia piżmowa o wadze 2 funtów – pozbawiona nasion i pokrojona w kostkę

1 łyżka oleju roślinnego

1 Mała biała cebula, drobno posiekana

3-4 ząbki czosnku, posiekane

1-1 ½ szklanki bulionu warzywnego/drobiowego

1 łyżeczka cayenne

Sól pieprz

12 uncji twojego ulubionego makaronu

Preparation

Wędź kostki dyni na perforowanej aluminiowej tacy z biszkietami klonowymi przez 1 godzinę w temperaturze 150-165°F

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj dynię, cebulę i czosnek

Doprawić solą i pieprzem

Gotuj, aż cebula będzie przezroczysta, około 8 – 10 minut

Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu

Gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka

W dużym garnku zagotuj osoloną wodę i ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie al dente

Pozostaw mieszaninę dyni do lekkiego ostygnięcia, a następnie zmiksuj blenderem zanurzeniowym lub w blenderze, aż będzie gładka

Doprawić cayenne, solą i pieprzem

Połącz makaron z sosem (i innymi składnikami, które chcesz dodać; ja użyłam szparagów, zielonej cebuli i jarmużu) i podawaj!

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now