Smoked jalapeno bbq sauce

Wędzony Hickory Jalapeño Przepis na sos BBQ



Po prostu pyszne! Możesz przechowywać ten wędzony sos Jalapeno BBQ w lodówce przez dwa tygodnie.

Ingredients

2 szklanki ketchupu

1 szklanka wody

⅓ szklanki octu

¾ szklanki ciemnobrązowego cukru

3 łyżki soku z limonki

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka papryki

½ łyżeczki kminku

½ łyżeczki mielonej kolendry

½ łyżeczki czarnego pieprzu

2 ząbki czosnku

½ czerwonej cebuli, obranej i grubo posiekanej

4-6 papryczek Jalapeño, wydrążonych i grubo posiekanych

Preparation

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając biszkietów z drewna Hickory.

Wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i pulsować, aż sos uzyska gładką konsystencję.

Sos wlewamy do foliowej formy do lasagne lub innego pojemnika, który można włożyć do wędzarni. Umieścić na stojaku wędzarniczym.

Sos włóż do wędzarni i gotuj przez 3 godziny, mieszając sos po każdej godzinie.

Po uwędzeniu dolać odrobinę wody, jeśli sos jest gęstszy niż chcemy.

Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now