Wędzony Hickory Jalapeño Przepis na sos BBQ
Po prostu pyszne! Możesz przechowywać ten wędzony sos Jalapeno BBQ w lodówce przez dwa tygodnie.
Ingredients
2 szklanki ketchupu
1 szklanka wody
⅓ szklanki octu
¾ szklanki ciemnobrązowego cukru
3 łyżki soku z limonki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka papryki
½ łyżeczki kminku
½ łyżeczki mielonej kolendry
½ łyżeczki czarnego pieprzu
2 ząbki czosnku
½ czerwonej cebuli, obranej i grubo posiekanej
4-6 papryczek Jalapeño, wydrążonych i grubo posiekanych
Preparation
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając biszkietów z drewna Hickory.
Wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i pulsować, aż sos uzyska gładką konsystencję.
Sos wlewamy do foliowej formy do lasagne lub innego pojemnika, który można włożyć do wędzarni. Umieścić na stojaku wędzarniczym.
Sos włóż do wędzarni i gotuj przez 3 godziny, mieszając sos po każdej godzinie.
Po uwędzeniu dolać odrobinę wody, jeśli sos jest gęstszy niż chcemy.
Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now