Pulled Pork Rub Recipe

Wędzony Pocieranie wieprzowiny Przepis



Połączenie przypraw w tym przepisie i dymnych smaków tworzy przepyszną skórkę, podnosząc smak delikatnego i aromatycznego mięsa. Cieszyć się!

Ingredients

Pocieranie Willinghama:

Po 4 łyżki kminku, tymianku, czosnku w proszku i czarnego pieprzu – świeżo zmielonego

Po 2 łyżki pieprzu cayenne, soli i curry w proszku

1 łyżka proszku cebulowego

1 łyżka MSG lub innego wzmacniacza smaku

Sos do maczania:

¾ szklanki octu jabłkowego

2 łyżki miodu

½ szklanki ostrej musztardy

1 łyżeczka pokruszonych płatków czerwonej papryki

Preparation

Pocieranie Willinghama:

W małej misce lub szklanym słoju z pokrywką wymieszaj wszystkie składniki. Mieszaj lub wstrząśnij, aby wymieszać. Zużyć natychmiast lub przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu przez kilka miesięcy.

Pocieranie to jest dość mocne, dlatego nie polecam go do cienkich skaleczeń (takich jak żebra).

Ale pęcznieje także w przypadku cięższych kawałków mięsa, takich jak wołowina, żeberka, łopatki wieprzowe.

Dzięki temu przepisowi wystarczy na pięć łopatek lub cztery szynki. Najlepiej, jeśli pozostawisz mięso marynowane, luźno przykryte, w lodówce na dobre dwadzieścia cztery do czterdziestu ośmiu godzin po natarciu.

Po pewnym czasie spędzonym w lodówce rozgrzej wędzarnię Bradley do 210°, a następnie wędź mięso, aż jego temperatura osiągnie 190°. W zależności od mięsa może to być 12-14 godzin. Ja palę 4 godziny – ty wybierasz biszkiety… Ja używam Maple, potem też z włączonym generatorem dymu i po pierwszych czterech godzinach podmieniając wodę, po prostu odpuszczam, aż się skończy.

Po osiągnięciu temp. zawiń w saran, folię i ręcznik i włóż do lodówki na 2-4 godziny, aby odpoczęło.

Rozdrobnij wieprzowinę, a jeśli szukasz sosu, sprawdź poniżej.

Sos do maczania:

W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki.

Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby smaki się przegryzły.

Przed wrzuceniem wieprzowiny do sosu doprowadzić ją do temperatury pokojowej.

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now