Wędzony Pocieranie wieprzowiny Przepis
Połączenie przypraw w tym przepisie i dymnych smaków tworzy przepyszną skórkę, podnosząc smak delikatnego i aromatycznego mięsa. Cieszyć się!
Ingredients
Pocieranie Willinghama:
Po 4 łyżki kminku, tymianku, czosnku w proszku i czarnego pieprzu – świeżo zmielonego
Po 2 łyżki pieprzu cayenne, soli i curry w proszku
1 łyżka proszku cebulowego
1 łyżka MSG lub innego wzmacniacza smaku
Sos do maczania:
¾ szklanki octu jabłkowego
2 łyżki miodu
½ szklanki ostrej musztardy
1 łyżeczka pokruszonych płatków czerwonej papryki
Preparation
Pocieranie Willinghama:
W małej misce lub szklanym słoju z pokrywką wymieszaj wszystkie składniki. Mieszaj lub wstrząśnij, aby wymieszać. Zużyć natychmiast lub przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu przez kilka miesięcy.
Pocieranie to jest dość mocne, dlatego nie polecam go do cienkich skaleczeń (takich jak żebra).
Ale pęcznieje także w przypadku cięższych kawałków mięsa, takich jak wołowina, żeberka, łopatki wieprzowe.
Dzięki temu przepisowi wystarczy na pięć łopatek lub cztery szynki. Najlepiej, jeśli pozostawisz mięso marynowane, luźno przykryte, w lodówce na dobre dwadzieścia cztery do czterdziestu ośmiu godzin po natarciu.
Po pewnym czasie spędzonym w lodówce rozgrzej wędzarnię Bradley do 210°, a następnie wędź mięso, aż jego temperatura osiągnie 190°. W zależności od mięsa może to być 12-14 godzin. Ja palę 4 godziny – ty wybierasz biszkiety… Ja używam Maple, potem też z włączonym generatorem dymu i po pierwszych czterech godzinach podmieniając wodę, po prostu odpuszczam, aż się skończy.
Po osiągnięciu temp. zawiń w saran, folię i ręcznik i włóż do lodówki na 2-4 godziny, aby odpoczęło.
Rozdrobnij wieprzowinę, a jeśli szukasz sosu, sprawdź poniżej.
Sos do maczania:
W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki.
Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby smaki się przegryzły.
Przed wrzuceniem wieprzowiny do sosu doprowadzić ją do temperatury pokojowej.
Klon
Drewno
Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.
Shop Now