Smoked Seafood Marinade Recipe

Wędzony Marynada owoców morza Przepis



Doświadcz wybuchu smaków z tym kuszącym przepisem zawierającym soczyste przegrzebki lub łupane krewetki/krewetki. Połączenie pokrojonych zielonej cebuli, imbiru, sosu sojowego, sherry i cukru tworzy przepyszną marynatę, która nasyca owoce morza z nieodpartym smakiem. Podawaj idealnie wędzone owoce morza na łóżku z chrupiącej sałaty, skropioną zarezerwowaną marynatą, aby uzyskać niezapomnianą kulinarną rozkosz.

Ingredients

750 gramów (1 ½ funty) duże świeże przegrzebki lub krewetki w skorupkach

50 ml (1 szklanka) pokrojonej zielonej cebuli

125 ml (½ filiżanka) po każdym z oleju roślinnego, sosu sojowego, wytrawnego sherry

50 ml (¼ szklanka) posiekany świeży imbir lub do smaku

15 ml (1 łyżka stołowa) cukru

Preparation

Połącz zieloną cebulę, olej, sos sojowy, sherry, imbir i cukier w ceramicznej misce.

Dodaj przegrzebki lub skorupiaki do mieszanki.

Marynować w temperaturze pokojowej do 30 minut.

Odcedzić, zachowując marynatę.

Ułóż marynowane owoce morza na natłuszczonych rusztach.

Posmaruj owoce morza marynatą.

Umieść wędzone owoce morza w marynacie na posiekanej sałacie.

Posyp zarezerwowaną marynatą.

Odłóż miskę zarezerwowanej marynaty.