Wędzony Marynada owoców morza Przepis
Doświadcz wybuchu smaków z tym kuszącym przepisem zawierającym soczyste przegrzebki lub łupane krewetki/krewetki. Połączenie pokrojonych zielonej cebuli, imbiru, sosu sojowego, sherry i cukru tworzy przepyszną marynatę, która nasyca owoce morza z nieodpartym smakiem. Podawaj idealnie wędzone owoce morza na łóżku z chrupiącej sałaty, skropioną zarezerwowaną marynatą, aby uzyskać niezapomnianą kulinarną rozkosz.
Ingredients
750 gramów (1 ½ funty) duże świeże przegrzebki lub krewetki w skorupkach
50 ml (1 szklanka) pokrojonej zielonej cebuli
125 ml (½ filiżanka) po każdym z oleju roślinnego, sosu sojowego, wytrawnego sherry
50 ml (¼ szklanka) posiekany świeży imbir lub do smaku
15 ml (1 łyżka stołowa) cukru
Preparation
Połącz zieloną cebulę, olej, sos sojowy, sherry, imbir i cukier w ceramicznej misce.
Dodaj przegrzebki lub skorupiaki do mieszanki.
Marynować w temperaturze pokojowej do 30 minut.
Odcedzić, zachowując marynatę.
Ułóż marynowane owoce morza na natłuszczonych rusztach.
Posmaruj owoce morza marynatą.
Umieść wędzone owoce morza w marynacie na posiekanej sałacie.
Posyp zarezerwowaną marynatą.
Odłóż miskę zarezerwowanej marynaty.