smoked chutney

Wędzony Apple Chutney Przepis



Tradycyjnie Apple Chutney to połączenie świeżych jabłek, cebuli, imbiru i octu jabłkowego. Ten przepis ma to wszystko, ale czyni go tak wyjątkowym, jest to, że zamiast tego używasz wędzonych jabłek.

Ingredients

0,5 kg jabłek; obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w małą kostkę

½ średniej wielkości cebuli, pokrojonej w drobną kostkę

100 g rodzynek

250 g brązowego cukru

1 łyżeczka nasion gorczycy

1 łyżeczka świeżo mielonego imbiru

½ łyżeczki soli

225 ml octu jabłkowego

Preparation

Wędź kawałki jabłek przez 30–45 minut z biszkietami klonowymi w temperaturze 150–165°F

Połącz jabłka i wszystkie pozostałe składniki w średniej wielkości rondelku i gotuj na wolnym ogniu przez 30-40 minut

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now