Wędzony Apple Chutney Przepis
Tradycyjnie Apple Chutney to połączenie świeżych jabłek, cebuli, imbiru i octu jabłkowego. Ten przepis ma to wszystko, ale czyni go tak wyjątkowym, jest to, że zamiast tego używasz wędzonych jabłek.
Ingredients
0,5 kg jabłek; obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w małą kostkę
½ średniej wielkości cebuli, pokrojonej w drobną kostkę
100 g rodzynek
250 g brązowego cukru
1 łyżeczka nasion gorczycy
1 łyżeczka świeżo mielonego imbiru
½ łyżeczki soli
225 ml octu jabłkowego
Preparation
Wędź kawałki jabłek przez 30–45 minut z biszkietami klonowymi w temperaturze 150–165°F
Połącz jabłka i wszystkie pozostałe składniki w średniej wielkości rondelku i gotuj na wolnym ogniu przez 30-40 minut
Klon
Drewno
Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.
Shop Now