Rich Vegetable Gravy Recipe

Wędzone bogate Sos warzywny Przepis



Ulepsz swoje posiłki za pomocą nieodpartego smaku wędzonego bogatego sosu warzywnego. Ten pikantny przepis łączy dymne warzywa z aksamitną konsystencją, dodając wspaniałej głębokości smaku dowolnego dania.

Ingredients

Zarezerwowana marynata z Pieczonego Krzyżowego Żeberka bez Kości lub inna według uznania

375 ml (1 ½ szklanki) bulionu wołowego

250 g (8 uncji) świeżych grzybów, pokrojonych w plasterki

250 g (8 uncji) świeżych, małych cebul, obranych

2 średnie marchewki, pokrojone w kostkę

60 ml (4 łyżki) mąki uniwersalnej

60 ml (4 łyżki) miękkiego masła

Preparation

W średnim rondlu zagotuj zarezerwowaną marynatę i bulion wołowy.

Zmniejsz ogień i gotuj przez 30 minut.

Odcedzić i wyrzucić cebulę, czosnek i zioła.

Zwróć płyn do rondla. Dodać grzyby, cebulę i marchewkę.

Gotuj, aż warzywa będą miękkie.

Wymieszaj mąkę i masło. Połowę mieszanki wmieszać do bulionu.

Mieszaj, gotuj i dodawaj więcej mąki/masła, aż mieszanina zgęstnieje i utworzy gładki sos