Wędzone bogate Sos warzywny Przepis
Ulepsz swoje posiłki za pomocą nieodpartego smaku wędzonego bogatego sosu warzywnego. Ten pikantny przepis łączy dymne warzywa z aksamitną konsystencją, dodając wspaniałej głębokości smaku dowolnego dania.
Ingredients
Zarezerwowana marynata z Pieczonego Krzyżowego Żeberka bez Kości lub inna według uznania
375 ml (1 ½ szklanki) bulionu wołowego
250 g (8 uncji) świeżych grzybów, pokrojonych w plasterki
250 g (8 uncji) świeżych, małych cebul, obranych
2 średnie marchewki, pokrojone w kostkę
60 ml (4 łyżki) mąki uniwersalnej
60 ml (4 łyżki) miękkiego masła
Preparation
W średnim rondlu zagotuj zarezerwowaną marynatę i bulion wołowy.
Zmniejsz ogień i gotuj przez 30 minut.
Odcedzić i wyrzucić cebulę, czosnek i zioła.
Zwróć płyn do rondla. Dodać grzyby, cebulę i marchewkę.
Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
Wymieszaj mąkę i masło. Połowę mieszanki wmieszać do bulionu.
Mieszaj, gotuj i dodawaj więcej mąki/masła, aż mieszanina zgęstnieje i utworzy gładki sos