Wędzony Pesto czosnku
Szkoły czosnkowe to łodygi rośliny czosnkowej i mają łagodny smak niż czosnek. Zazwyczaj są grillowane lub wykonane w pesto. Ten przepis łączy oba pomysły w dymny sos, który można rzucić z makaronem, rozkładać kanapki, używane jako sos do pizzy lub do udekorowania zupy. Aby uzyskać inną odmianę, wypróbuj inny rodzaj orzechów, takich jak orzechy sosne lub nerkowca, zamiast migdałów.
Ingredients
1 funt plasterków czosnku
½ szklanki migdałów
½ szklanki startego parmezanu
1 szklanka oliwy z oliwek
Sok i skórka z 1 cytryny
Sól pieprz
Preparation
Przekrój łodygi wzdłuż.
Wędź na zimno dymkę wędzarnią Bradley Smoker Apple Bisquettes przez 2 godziny (łodyżki lekko pożółkną).
Pokrój łodygi na 1-calowe kawałki.
W robocie kuchennym posiekaj migdały na małe kawałki.
Dodaj plasterki czosnku, parmezan, ½ szklanki oliwy z oliwek, sok i skórkę z cytryny, a następnie zmiksuj.
Powoli dodawaj pozostałą oliwę z oliwek, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.