Smoked Garlic Scape Pesto

Wędzony Pesto czosnku



Szkoły czosnkowe to łodygi rośliny czosnkowej i mają łagodny smak niż czosnek. Zazwyczaj są grillowane lub wykonane w pesto. Ten przepis łączy oba pomysły w dymny sos, który można rzucić z makaronem, rozkładać kanapki, używane jako sos do pizzy lub do udekorowania zupy. Aby uzyskać inną odmianę, wypróbuj inny rodzaj orzechów, takich jak orzechy sosne lub nerkowca, zamiast migdałów.

Ingredients

1 funt plasterków czosnku

½ szklanki migdałów

½ szklanki startego parmezanu

1 szklanka oliwy z oliwek

Sok i skórka z 1 cytryny

Sól pieprz

Preparation

Przekrój łodygi wzdłuż.

Wędź na zimno dymkę wędzarnią Bradley Smoker Apple Bisquettes przez 2 godziny (łodyżki lekko pożółkną).

Pokrój łodygi na 1-calowe kawałki.

W robocie kuchennym posiekaj migdały na małe kawałki.

Dodaj plasterki czosnku, parmezan, ½ szklanki oliwy z oliwek, sok i skórkę z cytryny, a następnie zmiksuj.

Powoli dodawaj pozostałą oliwę z oliwek, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

Dopraw solą i pieprzem do smaku.