How to Make Smoked Seasoning 

Jak zrobić wędzone Przyprawa



Rozkoszuj się dymnymi smakami tego kuszącego przepisu. Z głową czosnku, pikantnych jalapeños, pikantnych grzybów i aromatycznych cebuli, skrupulatnie wędzonym do perfekcji, to danie oferuje zachwycającą równowagę ciepła i ziemistości.

Ingredients

Papier pergaminowy lub mata silikonowa

1 główka czosnku

2 papryczki jalapeño

16 Grzybów

1 cebula

¼ szklanki soli koszernej

1 łyżka czarnego pieprzu

Preparation

Załóż rękawiczki kuchenne, ponieważ masz do czynienia z pikantnymi papryczkami jalapenos.

Pokrój grzyby, cebulę, czosnek i papryczki jalapenos na drobne, mniejsze kawałki.

Połóż papier pergaminowy na stojaku wędzarni i upewnij się, że papier pergaminowy nie zakrywa krawędzi stojaka. Dzięki temu grzyby, jalapeno, cebula i czosnek będą mogły prawidłowo palić.

Umieść warzywa na kilku stojakach i upewnij się, że są one rozłożone na stojaku, upewniając się, że nie nakładają się zbyt wiele na siebie.

Umieść stojaki na trzech górnych półkach wędzarni Bradley P-10.

Umieść 4 biszkiety w wędzarni i ustaw czas gotowania na 4 godziny, a czas wędzenia na 40 minut. Wędź warzywa w temperaturze 150°F (65°C).

Wyjmij suszoną przyprawę i zmiel ją na małe kawałki. Ostatnie przyprawy włóż do pojemnika i ciesz się smakiem!

Przepis autorstwa: Palę z Joe