Jak zrobić wędzone Przyprawa
Rozkoszuj się dymnymi smakami tego kuszącego przepisu. Z głową czosnku, pikantnych jalapeños, pikantnych grzybów i aromatycznych cebuli, skrupulatnie wędzonym do perfekcji, to danie oferuje zachwycającą równowagę ciepła i ziemistości.
Ingredients
Papier pergaminowy lub mata silikonowa
1 główka czosnku
2 papryczki jalapeño
16 Grzybów
1 cebula
¼ szklanki soli koszernej
1 łyżka czarnego pieprzu
Preparation
Załóż rękawiczki kuchenne, ponieważ masz do czynienia z pikantnymi papryczkami jalapenos.
Pokrój grzyby, cebulę, czosnek i papryczki jalapenos na drobne, mniejsze kawałki.
Połóż papier pergaminowy na stojaku wędzarni i upewnij się, że papier pergaminowy nie zakrywa krawędzi stojaka. Dzięki temu grzyby, jalapeno, cebula i czosnek będą mogły prawidłowo palić.
Umieść warzywa na kilku stojakach i upewnij się, że są one rozłożone na stojaku, upewniając się, że nie nakładają się zbyt wiele na siebie.
Umieść stojaki na trzech górnych półkach wędzarni Bradley P-10.
Umieść 4 biszkiety w wędzarni i ustaw czas gotowania na 4 godziny, a czas wędzenia na 40 minut. Wędź warzywa w temperaturze 150°F (65°C).
Wyjmij suszoną przyprawę i zmiel ją na małe kawałki. Ostatnie przyprawy włóż do pojemnika i ciesz się smakiem!
Przepis autorstwa: Palę z Joe