Bradley Wędzony czerwony pieprz, pomidor i chili Zanurzać
W końcu mamy słońce i ciepło, a jaki jest lepszy sposób na rozpoczęcie grilla niż pyszne zanurzenie? Dla żywych kolorów i smaku ten jest trudny do pokonania.
Ingredients
3 duże czerwone papryczki ramiro
4 duże dojrzałe pomidory
1 czerwone chili
3 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku, obrany i zmiażdżony
sok z ½ cytryny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól pieprz
Preparation
Aby uzyskać bardziej intensywny smak, przed wędzeniem zgrilluj paprykę i chili – oznacza to grillowanie na czarno; jeśli nie grillujesz tak ostro, skórka nie odpadnie.
Ponadto, jeśli nie pokryjesz całkowicie plastikiem, skórki ponownie nie odpadną. Tyle wiem z gorzkiego doświadczenia i szczegółowo wyjaśniłem tę metodę poniżej.
Podczas gdy warzywa się dymiły, wędziłam też trochę soli morskiej, żeby ją doprawić i wykorzystać później – trzymaj w osobnym, oznakowanym słoiku.
Metoda:
Rozpocznij wędzarnię Bradley z zaledwie 2-3 biszkietami dębowymi w stosie.
W międzyczasie rozgrzej grill do wysokiej temperatury. Paprykę i chili ułóż na blasze do pieczenia i grilluj, aż skórka się zarumieni, od czasu do czasu obracając, aż cała powierzchnia się zarumieni, a papryka się zapadnie. Natychmiast przenieś do plastikowej torby, luźno zawiąż i pozostaw do momentu, aż ostygnie na tyle, że będzie można go wziąć. Teraz usuń skórkę (łatwo odejdzie), a następnie rozetnij miękki miąższ, aby usunąć nasiona i rdzeń, a następnie wyrzuć. Po podobnym usunięciu skórki z chili możesz pozostawić nasiona lub przynajmniej część z nich, aby danie dobrze się podgrzało. Umieść miąższ chili i papryki w płytkiej misce.
Wykonaj małe nacięcie na skórze pomidorów u góry i u dołu. Włożyć do miski i zaparzyć wrzącą wodą. Po 3 minutach odcedź pomidory i zdejmij skórkę, która będzie już luźna. Każdą przekrój na pół i kciukami wypchnij nasiona, wyrzuć. Dodaj połówki pomidorów do czerwonej papryki i chili, skrop odrobiną oliwy z oliwek i przenieś na półkę w wędzarni Bradley Smoker. Palę do godziny (ja paliłem 30 minut, ale wtedy lubię subtelne zadymienie).
Do małego robota kuchennego włóż wędzoną paprykę, pomidory i chili, dodaj czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz i pozostałą oliwę z oliwek. Zmiksuj na gęstą pastę, następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki i sprawdź doprawienie, w razie potrzeby dopraw. Dip powinien ostygnąć przez kilka godzin przed podaniem z gorącym chlebem pitta i innymi daniami mezze.
Dąb
Drewno
Najbardziej wszechstronnym drewnem ze wszystkich jest dąb. Szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i dziczyzną.
Shop Now