Smoked Frog Legs

Wędzony Żabie udka



Jabłko / klonowe wędzone skórne i przycięte nogi żaby. Ten podstawowy przepis na nogi wędzonych żaby zaskoczy twoich kubków smakowych. Zalecamy poszukiwanie największych nóg żaby, które można znaleźć w ich paleniu. Małe żaba są trudne do palenia, ponieważ mają tendencję do gotowania zbyt szybko, zanim dym będzie miał szansę smakować mięso. Jeśli masz małe nogi żaby, zalecamy nasz przepis na grillowane żaby, zamiast próbować je palić. Dym na nogach żab, w połączeniu z przyprawami ocierania, sprawiają, że jest to przysmak, który będziesz chciał spróbować raz po raz. Nie krępuj się dostosować przyprawy pocierania się do upodobań lub tym, co masz w kuchni. Cajun lub pikantne przyprawy dobrze pasują do wędzonych nóg żaby.

Ingredients

12+ Świeżo złowionych żab ryczących

Woda solankowa

Nacieranie czosnkiem i ziołami lub dowolne nacieranie. Idealnym rozwiązaniem jest nacieranie kurczaka, ale może to być również łagodne nacieranie wieprzowiną

Masło kreolskie Tony’ego Cachere’a

3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka Worcester

Preparation

Po przygotowaniu nóg, usunięciu skóry i usunięciu z ciała, należy je zalać solą w wodzie na co najmniej 2 godziny, maksymalnie na 24 godziny.

Zmień wodę solankową po pierwszych 30 minutach. Gdy już poczujesz się komfortowo z solanką, marynuj żabie udka w mieszance masła kreolskiego, oliwy z oliwek, nacierania i wszelkich dodatkowych przypraw przez 2-4 godziny.

Ustaw wędzarnię na 225 F z drewnem jabłkowym.

Wędzić przez 3-4 godziny lub do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości.

Cieszyć się!