Smoked lamb loin

Wędzony Kotlety z jagnięciny Z pesto pocierania i kremowym sosem feta



Mięso jagnięce jest już pełne smaku. Dlatego nie będziesz potrzebować dużo przypraw, aby to naprawić.

Niektórzy ludzie wolą jagnięcinę rzadsze, a inni lubią to bardziej dobrze zrobione, więc monitoruj temperaturę i usuń pożądaną podwójność.

Ingredients

8 Kotletów z polędwicy jagnięcej

½ szklanki pesto

½ szklanki sera feta

¼ szklanki śmietanki 10%.

1 łyżka oliwy z oliwek

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Bisquettes o smaku Bradleya – jabłko, dąb lub hikora

Preparation

W misce wrzuć kotlety jagnięce do pesto i upewnij się, że są równomiernie nim pokryte. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej godzinę, aby zamarynować.

Połóż kotlety jagnięce na ruszcie wędzarni.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając herbatników Bradley Flavour Bisquettes – jabłko, dąb, hikora lub inne łagodniejsze drewno.

Wędzić kotlety jagnięce przez około 2 godziny lub do momentu, aż wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie około 50°F, co jest wynikiem średnio rzadkim. Niektórzy wolą bardziej wysmażoną jagnięcinę, inni wolą lepiej wysmażoną, dlatego należy monitorować temperaturę i wyjmować ją, gdy będzie już gotowa.

Podczas wędzenia przygotuj sos dodając do blendera ser feta, śmietanę, olej, sól i pieprz. Mieszaj, aż masa będzie gładka i kremowa. Konsystencja powinna przypominać śmietanę. W razie potrzeby podczas miksowania dodać odrobinę śmietany, aby rozrzedzić sos.

Wyjmij kotlety jagnięce z wędzarni i podawaj z kremowym sosem feta.

Przez: Steve Cylka