Wędzony Kotlety z jagnięciny Z pesto pocierania i kremowym sosem feta
Mięso jagnięce jest już pełne smaku. Dlatego nie będziesz potrzebować dużo przypraw, aby to naprawić.
Niektórzy ludzie wolą jagnięcinę rzadsze, a inni lubią to bardziej dobrze zrobione, więc monitoruj temperaturę i usuń pożądaną podwójność.
Ingredients
8 Kotletów z polędwicy jagnięcej
½ szklanki pesto
½ szklanki sera feta
¼ szklanki śmietanki 10%.
1 łyżka oliwy z oliwek
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Bisquettes o smaku Bradleya – jabłko, dąb lub hikora
Preparation
W misce wrzuć kotlety jagnięce do pesto i upewnij się, że są równomiernie nim pokryte. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej godzinę, aby zamarynować.
Połóż kotlety jagnięce na ruszcie wędzarni.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając herbatników Bradley Flavour Bisquettes – jabłko, dąb, hikora lub inne łagodniejsze drewno.
Wędzić kotlety jagnięce przez około 2 godziny lub do momentu, aż wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie około 50°F, co jest wynikiem średnio rzadkim. Niektórzy wolą bardziej wysmażoną jagnięcinę, inni wolą lepiej wysmażoną, dlatego należy monitorować temperaturę i wyjmować ją, gdy będzie już gotowa.
Podczas wędzenia przygotuj sos dodając do blendera ser feta, śmietanę, olej, sól i pieprz. Mieszaj, aż masa będzie gładka i kremowa. Konsystencja powinna przypominać śmietanę. W razie potrzeby podczas miksowania dodać odrobinę śmietany, aby rozrzedzić sos.
Wyjmij kotlety jagnięce z wędzarni i podawaj z kremowym sosem feta.
Przez: Steve Cylka