Wędzony Kaczka z jabłkowym starym cheddar I sałatka z mieszanej zieleni
Wypróbuj tę wędzoną kaczkę z jabłkiem, dodatkową starą cheddar i mieszaną zieloną sałatką. To zdrowy i pyszny sposób na spożywanie warzyw. Po zapaleniu piersi z kaczką niewiele zostało do zrobienia. Wystarczy wrzucić kostki mięsne do dużej miski i umieść mieszane zieleni na talerzu. Na wierzchu selera, jabłka, cebulę i cheddar. Przed podaniem sos sosu sałatkowym.
Ingredients
2 Piersi z kaczki bez kości
6 filiżanek mieszanych warzyw
3 łodygi selera, pokrojone w plasterki
2 jabłka (royal gala, Red Delicious), peklowane i pokrojone w kostkę
1 Słodka cebula, pokrojona w cienkie plasterki
1 szklanka bardzo starego cheddara, pokrojonego w kostkę ½ cala
½ szklanki sosu sałatkowego (słodka cebula lub mak)
Bisquettes Bradley Flavour Bisquettes – Wiśnia, Klon, Pekan lub inne gatunki drewna owocowego
Preparation
Połóż piersi z kaczki na stojaku wędzarniczym.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wiśni, orzechów pekan, klonu lub innych wybranych smaków bisquette.
Wędzić kaczkę przez około 2,5 – 3 godziny lub do momentu, aż wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie 50°F.
Włóż kaczkę do lodówki, aby się schłodziła. Gdy ostygnie, obierz ze skóry i pokrój w małą kostkę.
Złóż sałatkę, kładąc na talerzu mieszankę warzyw. Na wierzch ułóż seler, jabłka, cebulę, ser cheddar i kaczkę pokrojoną w kostkę. Skropić sosem sałatkowym.
Podawać.