Smoked Duck With Apple Old Cheddar And Mixed Greens Salad

Wędzony Kaczka z jabłkowym starym cheddar I sałatka z mieszanej zieleni



Wypróbuj tę wędzoną kaczkę z jabłkiem, dodatkową starą cheddar i mieszaną zieloną sałatką. To zdrowy i pyszny sposób na spożywanie warzyw. Po zapaleniu piersi z kaczką niewiele zostało do zrobienia. Wystarczy wrzucić kostki mięsne do dużej miski i umieść mieszane zieleni na talerzu. Na wierzchu selera, jabłka, cebulę i cheddar. Przed podaniem sos sosu sałatkowym.

Ingredients

2 Piersi z kaczki bez kości

6 filiżanek mieszanych warzyw

3 łodygi selera, pokrojone w plasterki

2 jabłka (royal gala, Red Delicious), peklowane i pokrojone w kostkę

1 Słodka cebula, pokrojona w cienkie plasterki

1 szklanka bardzo starego cheddara, pokrojonego w kostkę ½ cala

½ szklanki sosu sałatkowego (słodka cebula lub mak)

Bisquettes Bradley Flavour Bisquettes – Wiśnia, Klon, Pekan lub inne gatunki drewna owocowego

Preparation

Połóż piersi z kaczki na stojaku wędzarniczym.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wiśni, orzechów pekan, klonu lub innych wybranych smaków bisquette.

Wędzić kaczkę przez około 2,5 – 3 godziny lub do momentu, aż wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie 50°F.

Włóż kaczkę do lodówki, aby się schłodziła. Gdy ostygnie, obierz ze skóry i pokrój w małą kostkę.

Złóż sałatkę, kładąc na talerzu mieszankę warzyw. Na wierzch ułóż seler, jabłka, cebulę, ser cheddar i kaczkę pokrojoną w kostkę. Skropić sosem sałatkowym.

Podawać.