Smoked Lamb with Bourbon Onion Coulée

Wędzony Jagnięcina z bourbon cebulową coulée



Ingredients

10 do 12 gicz jagnięcych

Marynata:

120 ml (4 uncje) bourbona

420 ml (14 uncji) czerwonego wina

15 ml (1 łyżka) mielonego czosnku

30 ml (2 łyżki) każdego rozmarynu, grubo zmielony czarny pieprz i sól.

Coulée z cebulą burbonową:

6 dużych cebul pokrojonych w plasterki

60 ml (1/4 szklanki) oliwy z oliwek

30 ml (2 łyżki) czarnego pieprzu

120 ml (1/2 litra) bourbona

Preparation

W misce wymieszaj składniki marynaty.

Gicz jagnięcą ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać ją marynatą.

Przykryj i od czasu do czasu obracaj, aby przechowywać w lodówce przez 24 godziny.

Wyjąć gicz jagnięcą z marynaty i ułożyć na natłuszczonej oliwą kratce wędzarniczej.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 110°C (225°F).

Używane biszkiety o smaku klonowym wędzić/gotować przez około 4 godziny, w zależności od warunków pogodowych na zewnątrz.

Coulée z cebulą burbonową:

W małym rondlu z oliwą z oliwek, solą i pieprzem podsmaż cebulę na kuchence na średnim ogniu.

Gdy cebula zacznie mięknąć, dodaj bourbon i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż cebula stanie się miękka.