Wędzony Jagnięcina z bourbon cebulową coulée
Ingredients
10 do 12 gicz jagnięcych
Marynata:
120 ml (4 uncje) bourbona
420 ml (14 uncji) czerwonego wina
15 ml (1 łyżka) mielonego czosnku
30 ml (2 łyżki) każdego rozmarynu, grubo zmielony czarny pieprz i sól.
Coulée z cebulą burbonową:
6 dużych cebul pokrojonych w plasterki
60 ml (1/4 szklanki) oliwy z oliwek
30 ml (2 łyżki) czarnego pieprzu
120 ml (1/2 litra) bourbona
Preparation
W misce wymieszaj składniki marynaty.
Gicz jagnięcą ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać ją marynatą.
Przykryj i od czasu do czasu obracaj, aby przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Wyjąć gicz jagnięcą z marynaty i ułożyć na natłuszczonej oliwą kratce wędzarniczej.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 110°C (225°F).
Używane biszkiety o smaku klonowym wędzić/gotować przez około 4 godziny, w zależności od warunków pogodowych na zewnątrz.
Coulée z cebulą burbonową:
W małym rondlu z oliwą z oliwek, solą i pieprzem podsmaż cebulę na kuchence na średnim ogniu.
Gdy cebula zacznie mięknąć, dodaj bourbon i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż cebula stanie się miękka.