Wędzona wiosna Stojak jagnięciny Przepis
Wielkanoc jest tutaj, a wiosna jest w powietrzu! Nic nie sprawia, że myślimy o wiosnie niż jagnięce. Podawaj z ulubionym wiosennym przystawką!
Ingredients
2 półki z jagnięciną
Na marynatę:
1 łyżka oliwy z oliwek
2 Ząbki czosnku, zmiażdżone
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki miodu
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
1 łyżka świeżej pietruszki, posiekanej
2 łyżki świeżej mięty, posiekanej
2 łyżki soli koszernej
1 szklanka wody
Bisquettes o smaku Bradleya – jabłkowy
Preparation
Połączyć ze sobą składniki na marynatę.
Odetnij mięso z fasoli, jeśli stojaki nie były jeszcze „przypieczone” i usuń błonę.
Umieść jagnięcinę w pojemniku i zalej marynatą, włóż do lodówki i pozostaw do marynowania na noc.
Następnego dnia rozgrzej wędzarnię do temperatury 200-225°F z ciastkami Bradley Apple Flavour Bisquettes.
Wyjmij jagnięcinę z marynaty i opłucz pod zimną wodą.
Wysuszyć i spryskać lub posmarować lekką warstwą oleju.
Wędź przez około godzinę lub do momentu osiągnięcia wewnętrznej temperatury 50°F w przypadku średnio wysmażonych (mniej czasu w przypadku rzadkich i więcej, jeśli wolisz dobrze wysmażone).
Wyjmij z wędzarni i odstaw.
Pokrój stojak i podawaj z ulubionym wiosennym dodatkiem!
Przepis: Lena Clayton