Smoked Rack of Lamb on plate with carrots and potatoes for Easter Dinner

Wędzona wiosna Stojak jagnięciny Przepis



Wielkanoc jest tutaj, a wiosna jest w powietrzu! Nic nie sprawia, że ​​myślimy o wiosnie niż jagnięce. Podawaj z ulubionym wiosennym przystawką!

Ingredients

2 półki z jagnięciną

Na marynatę:

1 łyżka oliwy z oliwek

2 Ząbki czosnku, zmiażdżone

2 łyżki soku z cytryny

3 łyżki miodu

1 łyżeczka suszonego rozmarynu

1 łyżka świeżej pietruszki, posiekanej

2 łyżki świeżej mięty, posiekanej

2 łyżki soli koszernej

1 szklanka wody

Bisquettes o smaku Bradleya – jabłkowy

Preparation

Połączyć ze sobą składniki na marynatę.

Odetnij mięso z fasoli, jeśli stojaki nie były jeszcze „przypieczone” i usuń błonę.

Umieść jagnięcinę w pojemniku i zalej marynatą, włóż do lodówki i pozostaw do marynowania na noc.

Następnego dnia rozgrzej wędzarnię do temperatury 200-225°F z ciastkami Bradley Apple Flavour Bisquettes.

Wyjmij jagnięcinę z marynaty i opłucz pod zimną wodą.

Wysuszyć i spryskać lub posmarować lekką warstwą oleju.

Wędź przez około godzinę lub do momentu osiągnięcia wewnętrznej temperatury 50°F w przypadku średnio wysmażonych (mniej czasu w przypadku rzadkich i więcej, jeśli wolisz dobrze wysmażone).

Wyjmij z wędzarni i odstaw.

Pokrój stojak i podawaj z ulubionym wiosennym dodatkiem!

Przepis: Lena Clayton