Smoked Bear Roast Dutch Oven Recipe

Wędzony Niedźwiedź pieczeń Holenderski przepis na piekarnik



Jeśli kochasz dobre polowanie na jesienne niedźwiedzie, prawdopodobnie masz miłą małą pamięć podręczną niedźwiedzia w zamrażarce, czekając, aż je zjesz. Jeśli tak, oto jeden dobry sposób na wykorzystanie go z przyjaciółmi i rodziną.

Oczywiście, jeśli nie masz starzenia się mięsa niedźwiedzia w zamrażarce, sprawi, że nie możesz się doczekać pakowania następnego niedźwiedzia podczas ekscytującego wiosennego polowania!

Zanim zanurzymy się w przepisie, jest kilka rzeczy, o których należy zwrócić uwagę na temat mięsa niedźwiedzia. Podczas gdy niedźwiedzie i świnie nie są powiązane, ich mięso jest podobne, ponieważ zarówno mają wysoką zawartość tłuszczu i zawierają trechinozę. Więc jeśli chodzi o gotowanie niedźwiedzia, pomyśl o tym jak o gotowaniu wieprzowiny.

Ingredients

5 funtów pieczonego niedźwiedzia, przyciętego

Bazylia, czosnek, ocet i marynata wodna

2 funty ziemniaków – obranych/pokrojonych w plasterki

1 funt młodej marchewki

2 Cebule - poćwiartowane

10 ząbków czosnku słoniowego

2 Żeberka selerowe – pokrojone w cienkie plasterki

1 gałązka świeżego rozmarynu

1 gałązka świeżego tymianku

2 łyżki czarnego pieprzu

2 łyżki nasion gorczycy czarnej – rozgniecionych

4 łyżki Worcestershire

3 łyżki Nuoc Mam

2 Suszona papryczka tabasco, rozdrobniona

Preparation

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 225°F, używając bisquettes Mesquite Flavour jako środka do wędzenia.

Włóż marynowaną pieczeń do wędzarni i gotuj przez 4 godziny. Pamiętaj, aby zebrać krople za pomocą miski ociekowej, aby zachować je na później.

Wyjmij pieczeń z wędzarni i włóż do dużego holenderskiego piekarnika. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, łącznie z odciekiem z patelni i gotuj przez 1 godzinę w piekarniku ustawionym na 100°C. Kiedy warzywa będą miękkie, a mięso osiągnie temperaturę wewnętrzną co najmniej 50°F w najgrubszym miejscu, pieczeń jest gotowa.

Dodaj mąkę do holenderskiego piekarnika, aby uzyskać gęsty sos (opcjonalnie).

Podawaj natychmiast i ciesz się smakiem!