Wędzony Niedźwiedź pieczeń Holenderski przepis na piekarnik
Jeśli kochasz dobre polowanie na jesienne niedźwiedzie, prawdopodobnie masz miłą małą pamięć podręczną niedźwiedzia w zamrażarce, czekając, aż je zjesz. Jeśli tak, oto jeden dobry sposób na wykorzystanie go z przyjaciółmi i rodziną.
Oczywiście, jeśli nie masz starzenia się mięsa niedźwiedzia w zamrażarce, sprawi, że nie możesz się doczekać pakowania następnego niedźwiedzia podczas ekscytującego wiosennego polowania!
Zanim zanurzymy się w przepisie, jest kilka rzeczy, o których należy zwrócić uwagę na temat mięsa niedźwiedzia. Podczas gdy niedźwiedzie i świnie nie są powiązane, ich mięso jest podobne, ponieważ zarówno mają wysoką zawartość tłuszczu i zawierają trechinozę. Więc jeśli chodzi o gotowanie niedźwiedzia, pomyśl o tym jak o gotowaniu wieprzowiny.
Ingredients
5 funtów pieczonego niedźwiedzia, przyciętego
Bazylia, czosnek, ocet i marynata wodna
2 funty ziemniaków – obranych/pokrojonych w plasterki
1 funt młodej marchewki
2 Cebule - poćwiartowane
10 ząbków czosnku słoniowego
2 Żeberka selerowe – pokrojone w cienkie plasterki
1 gałązka świeżego rozmarynu
1 gałązka świeżego tymianku
2 łyżki czarnego pieprzu
2 łyżki nasion gorczycy czarnej – rozgniecionych
4 łyżki Worcestershire
3 łyżki Nuoc Mam
2 Suszona papryczka tabasco, rozdrobniona
Preparation
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 225°F, używając bisquettes Mesquite Flavour jako środka do wędzenia.
Włóż marynowaną pieczeń do wędzarni i gotuj przez 4 godziny. Pamiętaj, aby zebrać krople za pomocą miski ociekowej, aby zachować je na później.
Wyjmij pieczeń z wędzarni i włóż do dużego holenderskiego piekarnika. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, łącznie z odciekiem z patelni i gotuj przez 1 godzinę w piekarniku ustawionym na 100°C. Kiedy warzywa będą miękkie, a mięso osiągnie temperaturę wewnętrzną co najmniej 50°F w najgrubszym miejscu, pieczeń jest gotowa.
Dodaj mąkę do holenderskiego piekarnika, aby uzyskać gęsty sos (opcjonalnie).
Podawaj natychmiast i ciesz się smakiem!