Smoked Boneless Leg of Lamb

Wędzone bez kości Udziec jagnięcy Przepis



Oto niesamowity przepis na wędzoną bez kości nogi jagnięciny. Jest pełen smaku i tak delikatny.

Ingredients

1 udziec jagnięcy bez kości (około 2 do 2½ funtów wagi)

4 ząbki czosnku - posiekane

2 łyżki soli

1 łyżka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

2 łyżki oregano

1 łyżeczka tymianku

2 łyżki oliwy z oliwek

Bisquettes Bradley Flavour - jabłko, dąb lub hikora

Preparation

Odetnij mięso z nadmiaru tłuszczu i staraj się zachować równą grubość.

Pomaga to zapewnić równomierne gotowanie i wędzenie przez cały czas. Jeśli to konieczne, użyj sznurka kuchennego, aby związać jagnięcinę tak, aby była złożona razem i utworzyła ładną pieczeń.

Wymieszaj czosnek, oliwę i przyprawy i natrzyj całą jagnięcinę. Połóż jagnięcinę na naczyniu i przykryj folią. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę w celu marynowania.

Umieść jagnięcinę na stojaku wędzarniczym.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając ciastek z jabłka, dębu, hikory lub innego łagodniejszego drewna.

Wędzić jagnięcinę przez około 3-4 godziny lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie około 50°F, co jest dobrym średnim wynikiem. Niektórzy wolą rzadszą jagnięcinę, inni wolą lepiej wysmażoną, dlatego należy monitorować temperaturę i wyjmować ją, gdy będzie już gotowa.

Przez Steve Cylka