Wędzone bez kości Udziec jagnięcy Przepis
Oto niesamowity przepis na wędzoną bez kości nogi jagnięciny. Jest pełen smaku i tak delikatny.
Ingredients
1 udziec jagnięcy bez kości (około 2 do 2½ funtów wagi)
4 ząbki czosnku - posiekane
2 łyżki soli
1 łyżka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
2 łyżki oregano
1 łyżeczka tymianku
2 łyżki oliwy z oliwek
Bisquettes Bradley Flavour - jabłko, dąb lub hikora
Preparation
Odetnij mięso z nadmiaru tłuszczu i staraj się zachować równą grubość.
Pomaga to zapewnić równomierne gotowanie i wędzenie przez cały czas. Jeśli to konieczne, użyj sznurka kuchennego, aby związać jagnięcinę tak, aby była złożona razem i utworzyła ładną pieczeń.
Wymieszaj czosnek, oliwę i przyprawy i natrzyj całą jagnięcinę. Połóż jagnięcinę na naczyniu i przykryj folią. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę w celu marynowania.
Umieść jagnięcinę na stojaku wędzarniczym.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając ciastek z jabłka, dębu, hikory lub innego łagodniejszego drewna.
Wędzić jagnięcinę przez około 3-4 godziny lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie około 50°F, co jest dobrym średnim wynikiem. Niektórzy wolą rzadszą jagnięcinę, inni wolą lepiej wysmażoną, dlatego należy monitorować temperaturę i wyjmować ją, gdy będzie już gotowa.
Przez Steve Cylka