Smoked New Zealand Leg of Lamb Recipe

Wędzona Nowa Zelandia Udziec jagnięcy Przepis



Ta wędzona nowozelandzka noga przepisu jagnięcego jest wynikiem wielu badań. Sprawdziłem forum i wymyśliłem napiwek lub dwa. Następnie sprawdziłem również S&S Jamison pod kątem przepisów i trzeciego źródła. Była to jedna z książek kucharskich Wolfgang Puck (tak, The Hollywood Guy). Krótko mówiąc, połączyłem wskazówki i kilka różnych przepisów i wymyśliłem coś, co było najlepszym jagnięcym albo samym, moją żoną lub przyjaciółmi, których mieliśmy na obiad.

Ingredients

Marynata:

1 szklanka oliwy z oliwek

10 posiekanych ząbków czosnku

¼ szklanki sosu sojowego

1 szklanka cydru jabłkowego (Old Wolfgang zaleca sok z granatów, ale podobno używa cydru jako rezerwy)

3 łyżki soli morskiej

Kilka wstrząsów mielonego pieprzu

Preparation

Składniki marynaty mieszamy ze sobą i nacieramy nimi udziec jagnięcy.

Użyj łyżki, aby wprowadzić marynatę do zagłębień, ale nie przecinaj sznurka łączącego pieczeń.

Umieść jagnięcinę w galonowym woreczku strunowym lub podobnym, zalej pozostałą marynatą i włóż do lodówki przynajmniej na noc.

Następnego dnia rozgrzej wędzarnię do około 200°Fi dodaj 2 godziny orzechów pekan i 1 godzinę krążków jabłkowych.

Wyjmij jagnięcinę z worka i wraz z resztkami marynaty włóż ją do wędzarni.

Wędzić jagnięcinę, aż temperatura wewnętrzna wyniesie 140°F (około 3 - 3 ½ godziny).

Uwaga: pod jagnięcinę umieściłam okrągłą, metalową blachę do ciasta, aby zebrać krople do sosu i zadziałało.

Połóż jagnięcinę na drugim ruszcie od góry i postaw patelnię 2 miejsca na ruszcie w dół. Wydawało się, że nie ma to najmniejszego wpływu na przepływ dymu.

Gdy temperatura osiągnie 140°Fwyjmij jagnięcinę, sumiennie zawiń ją w folię, następnie w ręcznik i włóż do lodówki.

Odciek z patelni w wędzarni należy zebrać i przełożyć do rondla.

Dodaj posiekaną cebulę, smaż, aż będzie miękka i dodaj odrobinę mleka ze skrobią kukurydzianą, aby uzyskać sos.