Wędzony Mergueza Przepis
Merguez jest Spicy Jewish Lamb Sausage. Dowiedz się, jak przygotować go w kilku krokach, a następnie wypalić je z biszektami Oak.
Ingredients
1 funt łopatki jagnięcej
3 uncje tłuszczu wołowego
1 łyżka soli koszernej
1 łyżka soli
½ łyżeczki czarnego pieprzu
¼ łyżeczki płatków pieprzu
2 łyżeczki czosnku w proszku
2 łyżeczki papryki
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżka zimnego czerwonego wina
Osłonka jagnięca
Bisquettes Bradley Flavour – Dąb
Preparation
Osłonkę jagnięcą namoczyć w świeżej wodzie na 30 minut.
Mięso razem zmiel grubo.
Połączyć mięso mielone z przyprawami i winem i powoli wymieszać w mikserze stojącym z przystawką do mieszania.
Włóż mieszaninę mięsną do lodówki na czas składania nadzienia do kiełbasy.
Przepuść świeżą wodę przez obudowę.
Włóż kiełbasę do osłonki i zawiąż końcówkę.
Skręć w ogniwa i nakłuj kieszenie powietrzne sterylną szpilką.
Zawieś kiełbasę w wędzarni. Następnie włącz wędzarnię i powoli zwiększaj temperaturę.
Wędź w temperaturze 160°F w Bisquettes o smaku dębu przez 2-4 godziny lub do momentu osiągnięcia wewnętrznej temperatury 150°F.
Przepis: Lena Clayton