Spicy Jewish Lamb Sausage

Wędzony Mergueza Przepis



Merguez jest Spicy Jewish Lamb Sausage. Dowiedz się, jak przygotować go w kilku krokach, a następnie wypalić je z biszektami Oak.

Ingredients

1 funt łopatki jagnięcej

3 uncje tłuszczu wołowego

1 łyżka soli koszernej

1 łyżka soli

½ łyżeczki czarnego pieprzu

¼ łyżeczki płatków pieprzu

2 łyżeczki czosnku w proszku

2 łyżeczki papryki

1 łyżeczka suszonego oregano

1 łyżka zimnego czerwonego wina

Osłonka jagnięca

Bisquettes Bradley Flavour – Dąb

Preparation

Osłonkę jagnięcą namoczyć w świeżej wodzie na 30 minut.

Mięso razem zmiel grubo.

Połączyć mięso mielone z przyprawami i winem i powoli wymieszać w mikserze stojącym z przystawką do mieszania.

Włóż mieszaninę mięsną do lodówki na czas składania nadzienia do kiełbasy.

Przepuść świeżą wodę przez obudowę.

Włóż kiełbasę do osłonki i zawiąż końcówkę.

Skręć w ogniwa i nakłuj kieszenie powietrzne sterylną szpilką.

Zawieś kiełbasę w wędzarni. Następnie włącz wędzarnię i powoli zwiększaj temperaturę.

Wędź w temperaturze 160°F w Bisquettes o smaku dębu przez 2-4 godziny lub do momentu osiągnięcia wewnętrznej temperatury 150°F.

Przepis: Lena Clayton