Wędzony Kotlety jagnięce Przepis
Nie daj się zastraszać przez jagnię. Są one łatwe i absolutnie pyszne i jedno z najbardziej aromatycznych kawałków jagnięciny. Podczas wędzonego naprawdę równoważy tradycyjny game smak.
Wypróbuj ten przepis na wędzonych kotletów jagnięcych. Wiele osób powie, że jagnię jest najlepiej wykonane na gorąco i szybkie na grillu. Chociaż się z tym zgadzam, nie zgadzam się, że nie jest to kandydat do gotowania u palacza. Możesz użyć tego przepisu na pieczeń jagnięcych i kotletów z doskonałymi wynikami.
Ingredients
Marynata:
4 Duże szalotki
4 ząbki czosnku
2 łyżeczki rozmarynu
1 papryka Serrano - pozbawiona nasion
¾ C. oliwa z oliwek
2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka jagód jałowca
1 łyżeczka przyprawy
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka skórki pomarańczowej
Sok z ½ Pomarańczowy
Rub jagnięcy:
0,25 C papryki
0,25 C sproszkowanego czosnku
5 łyżek proszku cebulowego
1 łyżka sól
1 łyżka czarny pieprz
1 łyżka cukier trzcinowy
1 łyżka szałwia
1 łyżka tymianek
1 t wędzonego pomidora
1 łyżka Chile Guajillo
1 łyżka Pasilla Chile
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka ożywić
1 łyżeczka Goździk
1 łyżeczka Kminek
½ łyżeczka jałowiec
Preparation
Wszystkie składniki marynaty włóż do robota kuchennego i zmiksuj. Używam moździerza i tłuczka, ale FP działa dobrze. Mięso zalewamy marynatą i odstawiamy na co najmniej dwie godziny, a najlepiej na całą noc.
Wyjmij mięso z marynaty i obsmaż je na bardzo rozgrzanym grillu lub patelni żeliwnej.
Rozgrzej wędzarnię do najwyższej możliwej temperatury. Dobijam do około 250°F z pełnym dymem. Włóż mięso i smaż, aż będzie średnio wysmażone. Podoba mi się około 130 - 135°F wewnątrz, ale zależy to od smaku i kawałka mięsa (duże pieczenie powinny wychodzić nieco wcześniej ze względu na przekroczenie temperatury).
Jeśli chcesz, możesz także zastosować suchy masaż. Możesz zastąpić lub pominąć którykolwiek z trudnych do znalezienia składników, takich jak wędzone pomidory. Nie martw się o tę część, po prostu baw się dobrze i trochę poeksperymentuj.