Smoked Deer or Steak Sticks Recipe

Wędzony Jelenie lub stek Przepis na patyki



Ten wędzony przepis na jelenie lub stekowe patyki jest bardzo łatwe i stanowi dobrą opcję dla nowych w paleniu na zimno. Przepis jest bardzo wszechstronny, ponieważ możesz używać wołowiny lub gry. Następnie możesz zdecydować, czy wolisz je upiec na patelni brojlerowej, czy zapalić. Jeśli wybierzesz palenie, wypróbuj hickory Bisquettes i palenie przez 6 do 8 godzin na 200 F.

Ingredients

1 funt mielonego steku lub mielonego jelenia

1 ½ Łyżeczka soli lub środka zmiękczającego, jeśli jest dostępny (Morton's Tenderquick) (7½ łyżeczki)

1 łyżeczka płynnego dymu (5 łyżeczek)

¾ Łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu (3¾ łyżeczki)

½ Łyżeczka nasion gorczycy (2½ łyżeczki)

½ Łyżeczka nasion kopru włoskiego – lekko zmiażdżonych (2½ łyżeczki)

¼ Łyżeczka nasion anyżu (1¼ łyżeczki)

¼ Tsp czosnek w proszku (1¼ łyżeczki)

1 pudełko 1/16 obudowy

To jest przepis na 5 funtów

Preparation

Jeśli jest to dziczyzna (mięso jelenia), zmiel 1 funt dziczyzny i ½ funt wieprzowiny.

Dokładnie wymieszaj i połącz wszystkie składniki, mieszając aż do dokładnego połączenia.

Włóż mieszaninę do miski i przykryj. Schłodzić przez noc.

Kup młynek elektryczny lub ręczny z nasadką do nadziewania i najmniejszą rurką do nadziewania.

Zanurz osłonkę w ciepłej wodzie i poczekaj, aż zmięknie.

Nasunąć osłonkę na końcówkę nadziewarki i przekręcić koniec osłonki.

Rozpocznij powoli nadziewanie osłonki, aż do osiągnięcia pożądanej długości.

Odetnij i przekręć koniec. Piec lub wędzić paluszki.

Jeśli pieczesz na patelni z brojlerami, piecz w temperaturze 200°F przez 3 do 4 godzin przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.

Jeśli palisz, użyj zrębków hikorowych lub trocin w wędzarni elektrycznej lub zwykłej i pal od 6 do 8 godzin w temperaturze 200°F.