Wędzony Oktober Fest Dziczyzna Bratwurst Przepis
Oktober Fest w Niemczech to święta, która jest blisko serc większości Niemców i ludzi na całym świecie. Oktober Fest składa się głównie z dwóch rzeczy: picia dużej ilości piwa i zjedzenia dużo Bradwursta.
Oto twój przepis na weekend Oktoberfest: wędzony Bradwurst !!
Cieszyć się!
Ingredients
5 funtów łopatki wieprzowej
5 funtów dziczyzny (łoś, jeleń, antylopa) lub (cielęcina)
1 pkt. ciężka bita śmietana
1 duże jajko
3 łyżki soli
2 łyżki cukru
1 łyżka białego mielonego pieprzu
1 łyżeczka mielonego muszkatołowca
1 łyżeczka mielonej kolendry
1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
Osłonki wieprzowe o średnicy 32 mm
Preparation
Zmiel całe mięso przez a ⅜ płyta. Mięso mielone włóż do płytkiej patelni i wstaw do lodówki w temperaturze 38-40°F Na godzinę.
Śmietanę, jajko i wszystkie pozostałe składniki wymieszać i dokładnie wymieszać. Wyjąć pastę mięsną z lodówki i całość dokładnie wymieszać.
Włóż osłonkę wieprzową, skręcając ją na długości 4-5.
Przechowuj kiełbasę w lodówce przez noc, aby nabrała smaku.
Przejdź do wstępnie podgrzanej wędzarni Bradley o temperaturze 130°F. Wędź w temperaturze 130°F przez godzinę i podnieś temperaturę do 140°F, aby palić przez dodatkową godzinę. Odetnij dym i podnieś temperaturę do 170°F. Gdy wewnętrzna temperatura kiełbasy wynosi 160°F, kiełbasa jest gotowa.
Wyjmij z Bradley Smoker i włóż do łaźni lodowo-wodnej. Wyjmij ją z łaźni lodowej, gdy wewnętrzna temperatura kiełbasy obniży się do 110°F.
UWAGA: Do monitorowania temperatury wewnętrznej kiełbasy wymagany jest termometr cyfrowy Bradley. Zapobiegnie to otwarciu drzwi Twojego
wędzarnia, powodując utratę ciepła podczas sprawdzania temperatury wewnętrznej kiełbasy.