alt="grilled sausages"

Wędzony Oktober Fest Dziczyzna Bratwurst Przepis



Oktober Fest w Niemczech to święta, która jest blisko serc większości Niemców i ludzi na całym świecie. Oktober Fest składa się głównie z dwóch rzeczy: picia dużej ilości piwa i zjedzenia dużo Bradwursta.

Oto twój przepis na weekend Oktoberfest: wędzony Bradwurst !!

Cieszyć się!

Ingredients

5 funtów łopatki wieprzowej

5 funtów dziczyzny (łoś, jeleń, antylopa) lub (cielęcina)

1 pkt. ciężka bita śmietana

1 duże jajko

3 łyżki soli

2 łyżki cukru

1 łyżka białego mielonego pieprzu

1 łyżeczka mielonego muszkatołowca

1 łyżeczka mielonej kolendry

1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej

Osłonki wieprzowe o średnicy 32 mm

Preparation

Zmiel całe mięso przez a  płyta. Mięso mielone włóż do płytkiej patelni i wstaw do lodówki w temperaturze 38-40°F Na godzinę.

Śmietanę, jajko i wszystkie pozostałe składniki wymieszać i dokładnie wymieszać. Wyjąć pastę mięsną z lodówki i całość dokładnie wymieszać.

Włóż osłonkę wieprzową, skręcając ją na długości 4-5.

Przechowuj kiełbasę w lodówce przez noc, aby nabrała smaku.

Przejdź do wstępnie podgrzanej wędzarni Bradley o temperaturze 130°F. Wędź w temperaturze 130°F przez godzinę i podnieś temperaturę do 140°F, aby palić przez dodatkową godzinę. Odetnij dym i podnieś temperaturę do 170°F. Gdy wewnętrzna temperatura kiełbasy wynosi 160°F, kiełbasa jest gotowa.

Wyjmij z Bradley Smoker i włóż do łaźni lodowo-wodnej. Wyjmij ją z łaźni lodowej, gdy wewnętrzna temperatura kiełbasy obniży się do 110°F.

UWAGA: Do monitorowania temperatury wewnętrznej kiełbasy wymagany jest termometr cyfrowy Bradley. Zapobiegnie to otwarciu drzwi Twojego
wędzarnia, powodując utratę ciepła podczas sprawdzania temperatury wewnętrznej kiełbasy.