Wędzony Gorąca kiełbasa Przepis
Ten przepis dotyczy 50#, dla wycięcia 25# w 1/2 dla jelenia i łosia.
Ingredients
30# Z chudego jelenia, łosia lub łosia
15# niedopałków wieprzowych bostońskich (BNLS)
2,5# słoniny wieprzowej. "To jest najważniejsze!"
Przyprawa:
0,50 salwa koszerna
0,25 Grubo mielony pieprz. Jeśli nie możesz zmielić samodzielnie, sprawdź lokalny sklep spożywczy.
0,15 soli czosnkowej
0,16 Kruszona czerwona papryka
0,08 Pieprz biały
0,24 pieprzu cayenne
Papryka jest opcją (doda koloru i smaku)
Preparation
Zmiel razem dzikie mięso i wieprzowinę, upewniając się, że dobrze je połączyłeś.
Wymieszaj wszystkie suche przyprawy w dużej misce.
Następnie dodaj 3 szklanki gorącej wody do suchej mieszanki. Dobrze wymieszaj! (Opcja: można użyć 4 uncji płynnego dymu na 50 sztuk mięsa.)
Dodaj mieszaninę do mięsa i dobrze wymieszaj, ponownie zmiel mieszaninę.
Przykryj i odstaw w chłodne miejsce na 4 dni.
Kiełbasą tą można nafaszerować osłonki wieprzowe lub baranie.
- Osłonki wieprzowe wędzić/gotować przez 6 godz.
- Osłonki owcze wędzić/gotować przez 2,5 – 3,5 godz.