Smoked Hot Sausage Recipe

Wędzony Gorąca kiełbasa Przepis



Ten przepis dotyczy 50#, dla wycięcia 25# w 1/2 dla jelenia i łosia.

Ingredients

30# Z chudego jelenia, łosia lub łosia

15# niedopałków wieprzowych bostońskich (BNLS)

2,5# słoniny wieprzowej. "To jest najważniejsze!"

Przyprawa:

0,50 salwa koszerna

0,25 Grubo mielony pieprz. Jeśli nie możesz zmielić samodzielnie, sprawdź lokalny sklep spożywczy.

0,15 soli czosnkowej

0,16 Kruszona czerwona papryka

0,08 Pieprz biały

0,24 pieprzu cayenne

Papryka jest opcją (doda koloru i smaku)

Preparation

Zmiel razem dzikie mięso i wieprzowinę, upewniając się, że dobrze je połączyłeś.

Wymieszaj wszystkie suche przyprawy w dużej misce.

Następnie dodaj 3 szklanki gorącej wody do suchej mieszanki. Dobrze wymieszaj! (Opcja: można użyć 4 uncji płynnego dymu na 50 sztuk mięsa.)

Dodaj mieszaninę do mięsa i dobrze wymieszaj, ponownie zmiel mieszaninę.

Przykryj i odstaw w chłodne miejsce na 4 dni.

Kiełbasą tą można nafaszerować osłonki wieprzowe lub baranie.

  • Osłonki wieprzowe wędzić/gotować przez 6 godz.
  • Osłonki owcze wędzić/gotować przez 2,5 – 3,5 godz.