Dziczyzna Przepis z fasoli wędzonej
Chcesz zmienić grę BBQ? Nasz przepis na wędzoną fasolę dziczyzny jest koniecznością! Czułe kawałki dziczyzny mieszają się z doskonale wędzoną fasolą na danie, które jest obfite, aromatyczne i z pewnością zaimponują.
Ingredients
250 ml (1 c) pokrojonej w kostkę dziczyzny (Uwaga: można zastąpić innymi mięsami, np. wołowiną lub wieprzowiną)
6 plasterków posiekanego boczku
500 g (1 funt) ugotowanej fasoli granatowej
1 Czerwona papryka pokrojona w kostkę
1 Cebula pokrojona w drobną kostkę
15 ml (1 łyżka stołowa) sosu Worcestershire
15 ml (1 łyżka) musztardy Dijon
5 ml (1 łyżeczka) chili w proszku (mniej więcej, w zależności od upodobań)
250 ml (1 c) ketchupu
65 ml (¼ szklanki) brązowego cukru
125 ml (½ szklanki) melasy
Preparation
W dużej misce dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Wlać do szklanej lub ceramicznej formy do pieczenia o wymiarach 23 cm x 33 cm (9″x13″).
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 105°C (225°F).
Umieść naczynie do pieczenia w wędzarni Bradley na górnym stojaku.
Używając biszkietów o smaku orzecha pekan, gotuj/wędź przez około 3 do 4 godzin.
Mieszaj raz na pół godziny przez pierwsze 1,5 godziny. Możesz wyłączyć generator dymu po pierwszych 1,5 godzinach, ale kontynuuj gotowanie mieszanki fasolowej.
Służyć:
Potrzebujesz niewiele więcej niż zieloną sałatę i chrupiący bochenek lub chleb kukurydziany, aby wchłonąć sok z wędzonej fasoli z dziczyzny.