Venison Smoked Beans Recipe

Dziczyzna Przepis z fasoli wędzonej



Chcesz zmienić grę BBQ? Nasz przepis na wędzoną fasolę dziczyzny jest koniecznością! Czułe kawałki dziczyzny mieszają się z doskonale wędzoną fasolą na danie, które jest obfite, aromatyczne i z pewnością zaimponują.

Ingredients

250 ml (1 c) pokrojonej w kostkę dziczyzny (Uwaga: można zastąpić innymi mięsami, np. wołowiną lub wieprzowiną)

6 plasterków posiekanego boczku

500 g (1 funt) ugotowanej fasoli granatowej

1 Czerwona papryka pokrojona w kostkę

1 Cebula pokrojona w drobną kostkę

15 ml (1 łyżka stołowa) sosu Worcestershire

15 ml (1 łyżka) musztardy Dijon

5 ml (1 łyżeczka) chili w proszku (mniej więcej, w zależności od upodobań)

250 ml (1 c) ketchupu

65 ml (¼ szklanki) brązowego cukru

125 ml (½ szklanki) melasy

Preparation

W dużej misce dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Wlać do szklanej lub ceramicznej formy do pieczenia o wymiarach 23 cm x 33 cm (9″x13″).

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 105°C (225°F).

Umieść naczynie do pieczenia w wędzarni Bradley na górnym stojaku.

Używając biszkietów o smaku orzecha pekan, gotuj/wędź przez około 3 do 4 godzin.

Mieszaj raz na pół godziny przez pierwsze 1,5 godziny. Możesz wyłączyć generator dymu po pierwszych 1,5 godzinach, ale kontynuuj gotowanie mieszanki fasolowej.

Służyć:

Potrzebujesz niewiele więcej niż zieloną sałatę i chrupiący bochenek lub chleb kukurydziany, aby wchłonąć sok z wędzonej fasoli z dziczyzny.