Wędzony Płyt z tyłu dziczyzny Przepis (schab)
W zależności od tego, ile chcesz dymu, możesz użyć dysku własnego pragnienia. Użyłem hickory. Rozpocznij generator palaczy. Zamknij drzwi i ubezpiecz temperaturę z powrotem do około 200ºF.
Umieść tylny pasek na dolnym stojaku palacza Bradleya z miską wodną na dyfuzorze cieplnym, pełnym wody.
Po około 3,5 godzinach palacza sprawdź temperaturę mięsa. 160ºF sprawi, że średnio bardzo pyszny i delikatny krój mięsa.
Cieszyć się!
Ingredients
3 szklanki soku jabłkowego lub cydru jabłkowego (nie octu)
3 do 5 uncji rumu lub bourbona
Pocierać:
3 łyżki granulowanego czosnku lub 3 lub 4 ząbki czosnku zmiażdżone i posiekane
1 łyżeczka soli
2 łyżki brązowego cukru
2 łyżeczki płatków czerwonej papryki lub dobrej mieszanki pieprzu
2 łyżeczki soli sezonowanej (dopraw i przypraw według własnego uznania)
1 do 2 funtów grubego boczku pokrojonego w plasterki
Preparation
Umieść pasek tylny w galonowej torbie z zamkiem błyskawicznym, a następnie dodaj sok jabłkowy i rum. Zamknij torebkę i wstrząśnij zawartością. Następnie włóż do lodówki na 2-3 godziny. Nocleg też jest OK!
Przyprawy wymieszać i odstawić do przetarcia przed paleniem.
Gdy będziesz gotowy do palenia (wędarka podgrzana do 200°F), zdejmij pasek tylny z torby i odsącz na durszlaku.
Osusz papierowym ręcznikiem i połóż na talerzu lub blasze do gotowania, natrzyj mieszanką przyprawową powierzchnię paska tylnego, całkowicie zakrywając.
Całość owinąć boczkiem i zabezpieczyć wykałaczkami.