alt="grilled venison recipe"

Wędzony Płyt z tyłu dziczyzny Przepis (schab)



W zależności od tego, ile chcesz dymu, możesz użyć dysku własnego pragnienia. Użyłem hickory. Rozpocznij generator palaczy. Zamknij drzwi i ubezpiecz temperaturę z powrotem do około 200ºF.

Umieść tylny pasek na dolnym stojaku palacza Bradleya z miską wodną na dyfuzorze cieplnym, pełnym wody.

Po około 3,5 godzinach palacza sprawdź temperaturę mięsa. 160ºF sprawi, że średnio bardzo pyszny i delikatny krój mięsa.

Cieszyć się!

Ingredients

3 szklanki soku jabłkowego lub cydru jabłkowego (nie octu)

3 do 5 uncji rumu lub bourbona

Pocierać:

3 łyżki granulowanego czosnku lub 3 lub 4 ząbki czosnku zmiażdżone i posiekane

1 łyżeczka soli

2 łyżki brązowego cukru

2 łyżeczki płatków czerwonej papryki lub dobrej mieszanki pieprzu

2 łyżeczki soli sezonowanej (dopraw i przypraw według własnego uznania)

1 do 2 funtów grubego boczku pokrojonego w plasterki

Preparation

Umieść pasek tylny w galonowej torbie z zamkiem błyskawicznym, a następnie dodaj sok jabłkowy i rum. Zamknij torebkę i wstrząśnij zawartością. Następnie włóż do lodówki na 2-3 godziny. Nocleg też jest OK!

Przyprawy wymieszać i odstawić do przetarcia przed paleniem.

Gdy będziesz gotowy do palenia (wędarka podgrzana do 200°F), zdejmij pasek tylny z torby i odsącz na durszlaku.

Osusz papierowym ręcznikiem i połóż na talerzu lub blasze do gotowania, natrzyj mieszanką przyprawową powierzchnię paska tylnego, całkowicie zakrywając.

Całość owinąć boczkiem i zabezpieczyć wykałaczkami.