Wypchane i wędzone Moose Serce Przepis
Zastąp wszelkie inne gatunki serca, którego pragniesz.
Ingredients
1 serce łosia (przedzielone wzdłuż)
Sól i pieprz do smaku
500 ml (2 c) bułki tartej lub krakersów
125 g (¼ funta) kiełbasy wieprzowej
65 ml (¼ szklanki) mielonej cebuli
125 ml (½ szklanki) mąki uniwersalnej
65 ml (4 łyżki) oleju roślinnego
1 ml (⅛ łyżeczki) pieprzu
3 ml (½ łyżeczki) szałwii
15 ml (1 łyżka) posiekanej natki pietruszki
500 ml (2 litry) wody
5 ml (1 łyżeczka) bazy wołowej
Preparation
Umyj serce, odetnij cały tłuszcz i usuń tętnice.
Namoczyć w zimnej słonej wodzie na pół godziny.
Odcedź i osusz.
Zewnętrzną część serca posmaruj olejem i posyp całe serce solą i pieprzem do smaku.
W misce wymieszaj bułkę tartą, kiełbasę, szałwię i pietruszkę.
Wypełnij wewnętrzne wgłębienia mieszanką bułki tartej i zwiąż lub nabij serce razem.
Serce obtoczyć w mące, następnie dusić na rozgrzanej patelni z olejem, aż serce nabierze złotobrązowego koloru.
Serce przełożyć z patelni na natłuszczoną olejem wędzarnię.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 120°C (250°F).
Używając biszkietów o smaku Hickory, umieść stojak w wędzarni Bradley i wędź/gotowaj przez maksymalnie 8 godzin. Możesz wyłączyć generator dymu po 4 godzinach, ale kontynuuj gotowanie.
Jeśli chcesz, z pozostałej mąki i tłuszczu z patelni przygotuj cienki sos, podawaj go z sercem.