Stuffed & Smoked Moose Heart Recipe

Wypchane i wędzone Moose Serce Przepis



Zastąp wszelkie inne gatunki serca, którego pragniesz.

Ingredients

1 serce łosia (przedzielone wzdłuż)

Sól i pieprz do smaku

500 ml (2 c) bułki tartej lub krakersów

125 g (¼ funta) kiełbasy wieprzowej

65 ml (¼ szklanki) mielonej cebuli

125 ml (½ szklanki) mąki uniwersalnej

65 ml (4 łyżki) oleju roślinnego

1 ml (⅛ łyżeczki) pieprzu

3 ml (½ łyżeczki) szałwii

15 ml (1 łyżka) posiekanej natki pietruszki

500 ml (2 litry) wody

5 ml (1 łyżeczka) bazy wołowej

Preparation

Umyj serce, odetnij cały tłuszcz i usuń tętnice.

Namoczyć w zimnej słonej wodzie na pół godziny.

Odcedź i osusz.

Zewnętrzną część serca posmaruj olejem i posyp całe serce solą i pieprzem do smaku.

W misce wymieszaj bułkę tartą, kiełbasę, szałwię i pietruszkę.

Wypełnij wewnętrzne wgłębienia mieszanką bułki tartej i zwiąż lub nabij serce razem.

Serce obtoczyć w mące, następnie dusić na rozgrzanej patelni z olejem, aż serce nabierze złotobrązowego koloru.

Serce przełożyć z patelni na natłuszczoną olejem wędzarnię.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 120°C (250°F).

Używając biszkietów o smaku Hickory, umieść stojak w wędzarni Bradley i wędź/gotowaj przez maksymalnie 8 godzin. Możesz wyłączyć generator dymu po 4 godzinach, ale kontynuuj gotowanie.

Jeśli chcesz, z pozostałej mąki i tłuszczu z patelni przygotuj cienki sos, podawaj go z sercem.