Moroccan Smoked Lamb Shank Recipe

Marokańczyk wędził Shank jagnięcy Przepis



Dowiedz się tutaj, jak zrobić pastę Harissa. To tunezyjska gorąca pieprz chili, którego można użyć jako dipu lub marynaty. W tym przepisie użyliśmy go do marynacji wędzonej trzpieni jagnięcej. Podawaj z chlebem pita, tłuczonymi ziemniakami lub z kuskusem, aby podążać za marokańską tradycją.

Ingredients

4 Gicz jagnięca

Dla pasty Harissa:

6-8 Chilli Bird's Eye (lub inna ostra papryczka chili) - łodygi usunięte

1 główka czosnku – obrana ze skórką

1 łyżka kolendry

1 łyżka kminku

1 ½ łyżki soli koszernej

3 łyżki posiekanej świeżej mięty

½ szklanki posiekanej świeżej kolendry

1 łyżka octu sherry lub czerwonego wina

Sok i skórka z jednej cytryny

½ szklanki oliwy z oliwek

Bisquettes Bradley Flavour Bisquettes – Premium Bisquettes Chili Cumin

Preparation

Zmiksuj wszystkie składniki pasty Harissa w blenderze lub robocie kuchennym na gładką masę. W razie potrzeby dodać więcej oleju do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Gicz jagnięcą obficie natrzyj pastą Harissa i pozostaw do marynowania na noc (lub minimum dwie godziny przed wędzeniem).

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 250°F z wysokiej jakości biszkoptami chili z kminkiem.

Włóż gicz jagnięcą bezpośrednio do wędzarni i pozwól wędzić przez 3 godziny lub do momentu osiągnięcia wewnętrznej temperatury 50°F.

Odstaw na 5-10 minut, a następnie podawaj.