Wędzony Makja łosia Przepis
Jeśli nie byłeś jeszcze przekonany, że powinieneś podejmować polowanie na łoś, zaraz zostaniesz ustawiony na krawędzi. Dla wielu przyniesienie do domu wielkiego łosia byka to okazja raz w życiu.
Pierwszą rzeczą, o której należy pamiętać, kiedy polowanie na łoś jest to, że są ogromne, co wyjaśnia, dlaczego są najbardziej poszukiwanym zwierzęciem wielkiej gry na Alasce. Zbiór łosia oznacza, że masz na rękach między 500-700 funtami mięsa, nie wspominając o ciężkich poroża.
To dużo mięsa do głębokiego zamrożenia, co oznacza, że będziesz jeść łoś dość regularnie. Chyba że zdejmujesz niektóre z tego smacznego mięsa znajomemu, który pomógł wyciągnąć tę ogromną rzecz z gór!
Ingredients
2-funtowy łoś mielony
1 Mała cebula posiekana
½ posiekanej papryki
½ szklanki suchej bułki tartej
2 łyżeczki czosnku w proszku
½ łyżeczki mielonej szałwii
1 łyżeczka soli koszernej
2 łyżki sosu Worcestershire
½ szklanki ketchupu
2 jajka
½ szklanki mleka
Preparation
Rozgrzej Bradleya do 250°F. Zalecamy użycie biszkietów mesquite lub dębowych.
W dużej misce połącz poniższe składniki i dokładnie wymieszaj gołymi rękami. Ułóż klops w naczyniu do pieczenia z wysokimi bokami i uformuj odpowiedni bochenek.
Wędzić przez 1 godzinę, następnie wyjąć klops i oddzielić go od naczynia do pieczenia. W tym momencie klops będzie mógł samodzielnie stać. Połóż klops na ruszcie wędzarni, aby dym mógł przedostać się do mięsa od spodu.
Wędzić przez dodatkowe 2 godziny. Przed pokrojeniem i podaniem upewnij się, że temperatura wewnętrzna osiągnęła 160°F.