Smoked And Grilled Venison Burger Recipe

Wędzone i grillowane Burger dziczyzny Przepis



Szukasz smacznego zwrotu od klasycznego hamburgera? Wypróbuj ten przepis na burger z dziczyzny Ground! Ręcznie tworzone i doprawione cebulą, musztardą i solą, te hamburgery są wędzone w palacza Bradleya z hickory Bisquettes, a następnie wykończone na grillu dla soczystego, aromatycznego burgera. Top z wędzoną cebulą, grzybami, serem Cheddar lub Monterey Jack, boczkiem i ulubionymi dodatkami hamburgera na pyszny posiłek.

Ingredients

500 g (1 funt) mielonej dziczyzny (lub zastąp dowolne mielone mięso)

1 Średniej wielkości drobno posiekana cebula

15 ml (1 łyżka stołowa) soli

15 ml (1 łyżka) musztardy

pieprz do smaku

1 jajko

Preparation

Ubij jajko w dużej szklanej misce, aż będzie gładkie.

Dodać mięso, sól i cebulę.

Mieszaj, aż wszystko będzie bardzo dobrze wymieszane.

Wstawić do lodówki na 1-2 godziny, aby mięso stwardniało.

Wyjmij z lodówki i ręcznie uformuj od 5 do 6 kotletów hamburgerowych jednakowej wielkości.

Ułożyć na natłuszczonych stojakach Bradley Smoker i posypać pieprzem do smaku.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 90°C (200°F).

Używając biszkietów o smaku Hickory, umieść ruszty z pasztecikami w wędzarni Bradley Smoker i gotuj/wędź przez ¼ Do ½ godziny.

Wyjmij z wędzarni Bradley i umieść na gorącym grillu, aby zakończyć gotowanie.

Porcja:

Dalsze rozkosze smakowe:

Obok burgerów wędź plasterki cebuli i grzyby.

Udekoruj serem Cheddar lub Monterey Jack, bekonem według uznania i ulubionymi dodatkami do hamburgerów, takimi jak pomidory lub sałata.

Podawać w dużych, chrupiących bułkach do hamburgerów lub kawałkach grillowanego chleba czosnkowego. To będzie Twój najsmaczniejszy i najbardziej soczysty burger z dziczyzny!