Wędzone i grillowane Burger dziczyzny Przepis
Szukasz smacznego zwrotu od klasycznego hamburgera? Wypróbuj ten przepis na burger z dziczyzny Ground! Ręcznie tworzone i doprawione cebulą, musztardą i solą, te hamburgery są wędzone w palacza Bradleya z hickory Bisquettes, a następnie wykończone na grillu dla soczystego, aromatycznego burgera. Top z wędzoną cebulą, grzybami, serem Cheddar lub Monterey Jack, boczkiem i ulubionymi dodatkami hamburgera na pyszny posiłek.
Ingredients
500 g (1 funt) mielonej dziczyzny (lub zastąp dowolne mielone mięso)
1 Średniej wielkości drobno posiekana cebula
15 ml (1 łyżka stołowa) soli
15 ml (1 łyżka) musztardy
pieprz do smaku
1 jajko
Preparation
Ubij jajko w dużej szklanej misce, aż będzie gładkie.
Dodać mięso, sól i cebulę.
Mieszaj, aż wszystko będzie bardzo dobrze wymieszane.
Wstawić do lodówki na 1-2 godziny, aby mięso stwardniało.
Wyjmij z lodówki i ręcznie uformuj od 5 do 6 kotletów hamburgerowych jednakowej wielkości.
Ułożyć na natłuszczonych stojakach Bradley Smoker i posypać pieprzem do smaku.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 90°C (200°F).
Używając biszkietów o smaku Hickory, umieść ruszty z pasztecikami w wędzarni Bradley Smoker i gotuj/wędź przez ¼ Do ½ godziny.
Wyjmij z wędzarni Bradley i umieść na gorącym grillu, aby zakończyć gotowanie.
Porcja:
Dalsze rozkosze smakowe:
Obok burgerów wędź plasterki cebuli i grzyby.
Udekoruj serem Cheddar lub Monterey Jack, bekonem według uznania i ulubionymi dodatkami do hamburgerów, takimi jak pomidory lub sałata.
Podawać w dużych, chrupiących bułkach do hamburgerów lub kawałkach grillowanego chleba czosnkowego. To będzie Twój najsmaczniejszy i najbardziej soczysty burger z dziczyzny!