Southwest Smoked Venison Recipe

Wędził południowy zachód Dziczyzna



Ingredients

2,5 kg pieczeni z dziczyzny

Pocierać:

0 ml (2 łyżki) papryki

15 ml (1 łyżka) chilli w proszku, mielony kminek, mielona kolendra, cukier i sól

10 ml (2 łyżeczki) suchej musztardy w proszku, tymianku, curry w proszku i pieprzu cayenne

Guacamole:

1 awokado, obrane i wypestkowane

90 ml (1/3 szklanki) kwaśnej śmietany

60 ml (1/4 szklanki) posiekanej świeżej kolendry

15 ml (1 łyżka stołowa) soku z limonki

4 do 6 kropli ostrego sosu

Sól i pieprz do smaku

Preparation

Składniki nacieramy i wmasowujemy w pieczeń z dziczyzny.

Przykryj folią i wstaw do lodówki na 6 do 8 godzin lub na noc.

Wyjmij z lodówki i odstaw na 30 minut.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 105°C do 120°C (220°F do 250°F).

Umieścić pieczeń z dziczyzny w wędzarni Bradley i wędzić/gotować biszkoptami o smaku Mesquite przez około 4 do 6 godzin.

Służyć:

Połącz wszystkie składniki guacamole w blenderze lub robocie kuchennym i miksuj na gładką masę. Dziczyznę odstaw na 5 minut, pokrój i podawaj z guacamole.