Wędził południowy zachód Dziczyzna
Ingredients
2,5 kg pieczeni z dziczyzny
Pocierać:
0 ml (2 łyżki) papryki
15 ml (1 łyżka) chilli w proszku, mielony kminek, mielona kolendra, cukier i sól
10 ml (2 łyżeczki) suchej musztardy w proszku, tymianku, curry w proszku i pieprzu cayenne
Guacamole:
1 awokado, obrane i wypestkowane
90 ml (1/3 szklanki) kwaśnej śmietany
60 ml (1/4 szklanki) posiekanej świeżej kolendry
15 ml (1 łyżka stołowa) soku z limonki
4 do 6 kropli ostrego sosu
Sól i pieprz do smaku
Preparation
Składniki nacieramy i wmasowujemy w pieczeń z dziczyzny.
Przykryj folią i wstaw do lodówki na 6 do 8 godzin lub na noc.
Wyjmij z lodówki i odstaw na 30 minut.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 105°C do 120°C (220°F do 250°F).
Umieścić pieczeń z dziczyzny w wędzarni Bradley i wędzić/gotować biszkoptami o smaku Mesquite przez około 4 do 6 godzin.
Służyć:
Połącz wszystkie składniki guacamole w blenderze lub robocie kuchennym i miksuj na gładką masę. Dziczyznę odstaw na 5 minut, pokrój i podawaj z guacamole.