Wędzony Bison Melballs i zupa z dyni piżmowej
Odpal palacza, czas zupy! Jest to jeden z tych przepisów, których można dosłownie użyć jako bazy i odtąd bawić się z nią. Uważam, że dodanie do niego dzikiego białka i kolby, naprawdę zwiększa głębokość i ciało smaku. Nie krępuj się używać tego, co chcesz, ale naprawdę uwielbiam z tym Bison. Słodycz żubry dobrze gra z dyni piżmowym i jabłkiem używanym tutaj!
Ingredients
1 dynia jaskierowa (może być jakakolwiek dynia) – pozbawiona nasion i obrana
1 Żółty pnion – obrany i pokrojony w kostkę
1 Jabłko – obrane i pokrojone w kostkę
1 Duża marchewka – obrana i pokrojona w kostkę
2 ząbki czosnku – rozgniecione
1 Chili Birds Eye w całości – usunięta łodyga
1 łyżka kminku w proszku
1 łyżka świeżego tymianku
1 łyżeczka soli
4 szklanki bulionu żubrowego lub dowolnego bulionu, którego chcesz użyć
3-4 Kiełbasa żubrowa – osłonkę zdjąć i pokroić na równe kawałki
Dekoracja – prażone orzeszki piniowe, świeże grzanki, smażona szałwia, oliwa z oliwek
Preparation
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 160°C i rozgrzej swoje krążki piwa!
Umieść wszystkie przygotowane warzywa na stojaku lub dwóch i odłóż na bok. Kiełbasę żubrową pokroić na równe kawałki, zdjąć osłonkę i rękoma uformować kulki. Połóż klopsiki na ruszcie. Gdy wędzarnia osiągnie odpowiednią temperaturę, dodaj ruszty i gotuj przez około 30–40 minut. Wewnętrzna temperatura klopsika powinna wynosić około 150-155°F. Wyjmij z wędzarni i pozostaw do ostygnięcia.
Do garnka wlej bulion i wszystkie wędzone warzywa. Zagotuj i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
Używając blendera zanurzeniowego, zmiksuj, aż masa będzie całkowicie gładka. To zajmie kilka minut. Jeśli puree stanie się nieco gęste, dodaj odrobinę bulionu, aby rozrzedzić je do konsystencji, której szukasz!
Dodaj przyprawy i smak. Odpowiednio wyreguluj. Dodaj klopsiki żubrowe!
Podawać z wybranym dodatkiem.
CIESZYĆ SIĘ!!!
Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór