Jak zrobić wędzone HORM HORIN
Ta pyszna wędzona szynka jeleniowa będzie życiem na wszystkich imprezach! Dzięki różnym składnikom ta wędzona szynka jeleniowa jest czymś, czego nie chcesz przegapić.
Ingredients
Tył łani białoogonowej
3 torebki zestawu szynek HuntChef
5-6 biszkoptów
Preparation
Weź torby z zestawem szynki i wlej je do dużej wanny z letnią wodą, a następnie dodaj szynkę do wanny.
Weź ostrą igłę strzykawki, przygotuj mieszankę wody i szynki i wstrzyknij ją do szynki, powtarzając tę czynność kilka razy.
Wyjmij szynkę i włóż ją do dużej cylindrycznej miski, zalej szynkę wodą z solanką i dodaj 1 litr lodu.
Włóż mieszankę szynki i solanki do lodówki na pięć dni.
Wyjmij mieszankę szynki i solanki, połóż ją na stojaku i pozostaw na stojaku na jeden dzień.
Włóż szynkę do wędzarni Bradley P-10. Ustaw temperaturę na 107°C i otwórz otwory wentylacyjne na pierwsze 3,5 godziny.
Zamknij otwory wentylacyjne na ostatnie 1,5 godziny.
Wyjmij szynkę, pokrój ją i ciesz się smakiem!
Przepis: HuntChef- HuntChef