Wędzony Cheeseburgery z dziczyzny Na przepis na Dzień Pamięci
Każdy, kto kiedykolwiek był w Wendy's, wie, czym jest JBC. Dzisiaj przedstawimy Ci innego rodzaju burgera - VBC i jest o wiele lepiej.
Cheeseburger z dziczyzny to wielka zmiana w stosunku do normalnych pasztecików wołowych i idealnym sposobem na wykorzystanie resztek dziczyzny z zeszłorocznego polowania.
Co sprawia, że są tak wspaniale? Ludzie zawsze szukają sposobów na użycie mięsa jeleni i zwykle nie wchodzą z burgerów, ponieważ zazwyczaj są trochę suche. Cóż, ten przepis zmienia to wszystko. To jedne z najsmaczniejszych, najmłodszych burgerów, jakie kiedykolwiek będziesz mieć.
Bardzo ci się spodoba, że w przyszłości zmielcie więcej mięsa jelenia, po zobaczeniu i wąchaniu tych VBC z grillem!
Ingredients
1 kg (2,2 funta) dziczyzny - mielonej
6 plasterków boczku - posiekanego
2 szalotki - posiekane
30 ml (2 łyżki) oliwy z oliwek
15 ml (1 łyżka stołowa) sosu Worcestershire
15 ml (1 łyżka stołowa) posiekanej świeżej pietruszki
5 ml (1 łyżeczka) mielonego czosnku
Odrobina soli koszernej
Odrobina świeżo zmielonego czarnego pieprzu
1 jajko – ubite
6 bułek do hamburgerów
Preparation
Przygotowanie:
Na gorącej patelni podsmaż boczek, aż będzie chrupiący. Po tym czasie włóż boczek i tłuszcz do żaroodpornej miski.
Na tej samej patelni dodaj oliwę z oliwek, czosnek i szalotkę. Gotuj, aż zacznie pachnieć i będzie miękka, a następnie dodaj do miski zawierającej boczek i tłuszcz.
Gdy ostygnie, dodać mieloną dziczyznę i pozostałe składniki. Mieszaj rękami, aż składniki równomiernie się połączą. Przechowuj w lodówce, aż będziesz gotowy do formowania pasztecików.
Metoda gotowania:
Rozgrzej grill Bradley do średnio-wysokiej temperatury.
Uformuj 6 grubych kotletów hamburgerowych i grilluj do pożądanego stopnia wysmażenia, dodając plaster sera cheddar tuż przed zdjęciem z gorącego grilla.
Podawaj w zapiekanej bułce hamburgerowej ze wszystkimi ulubionymi dodatkami, w tym (ale nie wyłącznie) świeżą sałatą, pokrojonymi w plasterki pomidorami i czerwoną cebulą!