Smoked Cherry Clafoutis Recipe

Wędzony wiśnia Clafoutis



Kto powiedział, że nie powinieneś piec latem? Dlaczego nie ułatwić sobie i zrobić to w palaczu? Ten deser łączy się w kilka minut i pięknie piecze się w Bradley. Fantazyjne desery nigdy nie wydawały się tak dobre, dopóki dym nie nadał się!

Ingredients

2 łyżki masła

2 łyżki mąki

2 szklanki świeżych wiśni – bez pestek

2 łyżki posiekanych migdałów

3 jajka

¼ szklanki białego cukru

2 łyżki brązowego cukru

½ Kubek mąki uniwersalnej

Szczypta soli morskiej

½ szklanki odtłuszczonego mleka

½ szklanki pół na pół śmietanki

1 łyżka ekstraktu migdałowego

1 łyżka ekstraktu waniliowego

Na koniec posyp cukrem pudrem!

Preparation

Zacznij od załadowania do wędzarki Bradley krążków jabłkowych lub wiśniowych i rozgrzej do 320°F (160°C).

W głębokim naczyniu do ciasta użyj masła i przykryj nim naczynie. Następnie weź 2 łyżki mąki i posyp masłem. Pomoże Ci to wyciągnąć deser, gdy nadejdzie czas jedzenia!

Do średniej wielkości miski dodaj wszystkie suche składniki i wymieszaj widelcem. Następnie dodaj wszystkie mokre składniki i wymieszaj. Będzie to cienkie ciasto. Nie martw się.

Do naczynia dodaj wiśnie i migdały i rozprowadź. Całość zalewamy ciastem i odstawiamy na kilka minut, aby bąbelki uniosły się i wydostały z ciasta.

Gdy wędzarnia Bradley osiągnie odpowiednią temperaturę, umieść naczynie z ciastami na stojaku i umieść je na środku wędzarni. To będzie gotować przez 35-40 minut. Po upływie czasu otwórz drzwi i poddaj je próbie ruchu. Powinien nadal wykazywać bardzo niewielkie drgania, ale być ustawiony na miejscu. Po osiągnięciu tego celu wyjmij z wędzarni i połóż na kratce do studzenia. Podczas gotowania napęcznieje, ale należy się spodziewać, że opadnie podczas chłodzenia. W porządku!

Kiedy ostygnie i będziesz gotowy do podania, posyp cukrem pudrem i podawaj!

Cieszyć się!

Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór