Wędzony wiśnia Clafoutis
Kto powiedział, że nie powinieneś piec latem? Dlaczego nie ułatwić sobie i zrobić to w palaczu? Ten deser łączy się w kilka minut i pięknie piecze się w Bradley. Fantazyjne desery nigdy nie wydawały się tak dobre, dopóki dym nie nadał się!
Ingredients
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 szklanki świeżych wiśni – bez pestek
2 łyżki posiekanych migdałów
3 jajka
¼ szklanki białego cukru
2 łyżki brązowego cukru
½ Kubek mąki uniwersalnej
Szczypta soli morskiej
½ szklanki odtłuszczonego mleka
½ szklanki pół na pół śmietanki
1 łyżka ekstraktu migdałowego
1 łyżka ekstraktu waniliowego
Na koniec posyp cukrem pudrem!
Preparation
Zacznij od załadowania do wędzarki Bradley krążków jabłkowych lub wiśniowych i rozgrzej do 320°F (160°C).
W głębokim naczyniu do ciasta użyj masła i przykryj nim naczynie. Następnie weź 2 łyżki mąki i posyp masłem. Pomoże Ci to wyciągnąć deser, gdy nadejdzie czas jedzenia!
Do średniej wielkości miski dodaj wszystkie suche składniki i wymieszaj widelcem. Następnie dodaj wszystkie mokre składniki i wymieszaj. Będzie to cienkie ciasto. Nie martw się.
Do naczynia dodaj wiśnie i migdały i rozprowadź. Całość zalewamy ciastem i odstawiamy na kilka minut, aby bąbelki uniosły się i wydostały z ciasta.
Gdy wędzarnia Bradley osiągnie odpowiednią temperaturę, umieść naczynie z ciastami na stojaku i umieść je na środku wędzarni. To będzie gotować przez 35-40 minut. Po upływie czasu otwórz drzwi i poddaj je próbie ruchu. Powinien nadal wykazywać bardzo niewielkie drgania, ale być ustawiony na miejscu. Po osiągnięciu tego celu wyjmij z wędzarni i połóż na kratce do studzenia. Podczas gotowania napęcznieje, ale należy się spodziewać, że opadnie podczas chłodzenia. W porządku!
Kiedy ostygnie i będziesz gotowy do podania, posyp cukrem pudrem i podawaj!
Cieszyć się!
Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór