Wędzony Gruszki z serem mascarpone Przepis
Te wędzone gruszki z przepisem na ser z mascarpone właśnie trafią na miejsce. Jeśli nie znasz go, Mascarpone to trzykrotny ser, wykonany z ogólnie niskotłuszczowej (25%) nowej kremu. Jest wykonany z mleka krów karmionych specjalnymi trawami, wypełnionymi świeżymi ziołami i kwiatami. Ta specjalna dieta tworzy wyjątkowy smak często opisywany jako „świeży i pyszny”. Jeśli nie masz Mascarpone, zamiast tego użyj sera śmietankowego Philly. Ale uwielbiam ser mascarpone. Jest słodki, ma bardzo jedwabistą konsystencję, a jej smak jest bardzo podobny do bitej śmietany.
Ingredients
6 Gruszek przekrojonych na połówki i wydrążonych
Na sos:
1 ½ szklanki soku jabłkowego
1 łyżka brązowego cukru
½ łyżki cynamonu
2 łyżki masła
Byczy:
4 uncje sera mascarpone
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżeczki cukru
Preparation
Podgrzej sos w kuchence mikrofalowej, aby rozpuścić cukier.
Dobrze wymieszaj i wylej na gruszki.
Ustaw wędzarnię na 300°F i załaduj do niej biszkopty jabłkowe na 1,5 godziny.
Temperatura wędzarni utrzymywała się na poziomie około 240 stopni.
Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać ze sobą.
Następnie wyłóż go na gruszki i skrop odrobiną syropu klonowego z kilkoma orzechami pekan.