Wędzony Grillowane Brzoskwinie z bitą śmietaną z bourbonem
Wiele osób zaczyna mówić w październiku „Ach. Grillowanie i sezon palenia się skończył”… Cóż, to tylko wtedy, gdy widzisz szkło na wpół puste! Przez cały rok my tutaj na West Coast Grill i Food Dym! I nie ma składnika, który nie dotknął mojego grilla, mogę ci powiedzieć.
Pod względem grillowania zawsze fajnie jest próbować nowych rzeczy. Teraz, jeśli jesteś na rynku, aby spróbować czegoś nowego w grillu, wypróbuj grillowane brzoskwinie! To jest takie smaczne. Łatwy do zrobienia i na pewno będzie deserem podlewnym! Dodaj na wierzchu trochę bitej śmietany z przyprawy bourbon, a masz naprawdę dobrą ucztę!
Ingredients
3-5 brzoskwiń
1 łyżka oleju roślinnego
1 szklanka śmietany do ubijania
½ łyżeczki cynamonu
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
2 łyżki cukru pudru (cukier puder)
2 łyżki bourbona
¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego
Preparation
Brzoskwinie przekrój na pół i usuń pestki, posmaruj olejem od strony miąższu.
Grilluj brzoskwinie przez około 5 minut lub do momentu, aż będą ciepłe i lekko zwęglone.
Ubij śmietanę, cynamon i gałkę muszkatołową w mikserze, aż masa będzie miękka.
Stopniowo dodawaj cukier i ubijaj, aż masa będzie sztywna.
Dodaj bourbon i wanilię.
Nałóż bitą śmietanę z przyprawionym bourbonem na środek brzoskwiń i natychmiast podawaj.
Autor: Lena Clayton