Wędzony Banany Przepis
Rozkoszuj się pysznym i zdrowym deserem tym wędzonym przepisem bananowym! Miód, sok z cytryny, cynamon i migdały dodają smaku wędzonych połówek bananów, które są idealne, jeleczone lodami waniliowymi, kremem do bicia lub jogurtu waniliowego.
Ingredients
4 Banany nieobrane przekroić wzdłuż na pół
20 ml (4 łyżeczki) płynnego miodu
20 ml (4 łyżeczki) soku z cytryny
5 ml (1 łyżeczka) mielonego cynamonu
60 ml (4 łyżki) posiekanych migdałów
Olej do gotowania
Preparation
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 100°C (200°F).
Połóż nieobrane połówki bananów na stojakach w wędzarni i wędź/gotowaj biszkiety o smaku wiśniowym przez około 30 minut.
Wyjmij banany z wędzarni.
Usuń skórkę z bananów i ułóż je na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Rozprowadź 3 ml (½ łyżeczki) miodu i soku z cytryny na każdą połówkę banana wraz z 1 ml (⅛ łyżeczki) cynamonu i 8 ml (½ łyżka) migdałów.
Umieścić pod grillem w tradycyjnym piekarniku na około 5 minut, aż uzyska złoty kolor.
Służyć:
Podawać na ciepło z opcjonalnymi lodami waniliowymi, bitą śmietaną lub jogurtem waniliowym jako polewą.