Smoked Apple Pie Recipe

Wędzony Szarlotka Przepis



Czy nie zacząłbyś dnia od deseru, gdybyś miał trochę wiszący w kuchni?

Ingredients

Ciasto Ciasto:

(To daje jedno ciasto)

1 szklanka mąki uniwersalnej

½ Skrócenie miseczki

¼ Kubek zimnej wody

1 łyżeczka białego octu

    Nadzienie jabłkowe:

    5 jabłek

    1 szklanka cukru

    2 łyżki mąki uniwersalnej

    1 łyżeczka cynamonu

    1 łyżeczka wanilii

    Użyte wyposażenie:

    P10 Bradley Dym

    Maty nieprzywierające

    Składany stół Bradleya

      Ustawienie palacza Bradley:

      Czas gotowania: 95 minut

      Temperatura: 320°F lub 160°C

      Drewno: Jabłko

      Czas palenia: 20 minut (opcjonalnie)

      Preparation

      Do miski dodaj 1 szklankę mąki i ½ szklanki tłuszczu i wymieszaj za pomocą noża do ciasta. Następnie dodaj ¼ szklanki zimnej wody, 1 łyżeczkę. ocet i mieszaj, aż powstanie skorupa. Uważaj, aby nie przemieszać.

      Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto i uformuj okrągły kształt.

      Włóż ciasto do formy i odetnij kawałki, które są za długie lub wystają z formy.

      Za pomocą obieraczki obierz każde jabłko i pokrój je na małe kawałki. Pamiętaj, aby pominąć rdzeń i nasiona (nie będą smakować zbyt dobrze).

      Do miski dodać pokrojone jabłka, 1 szklankę cukru, 2 łyżki. cztery, 1 łyżeczka. cynamon, 1 łyżeczka. waniliowy i wymieszaj.

      Do formy na ciasto włóż nadzienie i przykryj drugim ciastem. Za pomocą widelca lub palców zgniataj spód ciasta dookoła patelni.

      Zrób 4 nacięcia na środku ciasta.

      Włóż do wędzarni Bradley w temperaturze 320°F (160°C) przez 1 godzinę i 35 minut.

      Studzimy przez 30 minut przed podaniem. Smacznego!