Wędzony Szarlotka Przepis
Czy nie zacząłbyś dnia od deseru, gdybyś miał trochę wiszący w kuchni?
Ingredients
Ciasto Ciasto:
(To daje jedno ciasto)
1 szklanka mąki uniwersalnej
½ Skrócenie miseczki
¼ Kubek zimnej wody
1 łyżeczka białego octu
Nadzienie jabłkowe:
5 jabłek
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki uniwersalnej
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka wanilii
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Dym
Maty nieprzywierające
Składany stół Bradleya
Ustawienie palacza Bradley:
Czas gotowania: 95 minut
Temperatura: 320°F lub 160°C
Drewno: Jabłko
Czas palenia: 20 minut (opcjonalnie)
Preparation
Do miski dodaj 1 szklankę mąki i ½ szklanki tłuszczu i wymieszaj za pomocą noża do ciasta. Następnie dodaj ¼ szklanki zimnej wody, 1 łyżeczkę. ocet i mieszaj, aż powstanie skorupa. Uważaj, aby nie przemieszać.
Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto i uformuj okrągły kształt.
Włóż ciasto do formy i odetnij kawałki, które są za długie lub wystają z formy.
Za pomocą obieraczki obierz każde jabłko i pokrój je na małe kawałki. Pamiętaj, aby pominąć rdzeń i nasiona (nie będą smakować zbyt dobrze).
Do miski dodać pokrojone jabłka, 1 szklankę cukru, 2 łyżki. cztery, 1 łyżeczka. cynamon, 1 łyżeczka. waniliowy i wymieszaj.
Do formy na ciasto włóż nadzienie i przykryj drugim ciastem. Za pomocą widelca lub palców zgniataj spód ciasta dookoła patelni.
Zrób 4 nacięcia na środku ciasta.
Włóż do wędzarni Bradley w temperaturze 320°F (160°C) przez 1 godzinę i 35 minut.
Studzimy przez 30 minut przed podaniem. Smacznego!