Wędzony Lody bourbon Przepis
Mam świetny pomysł! Wędzone lody bourbon! Wiem, co myślisz: „Budy sadrowej kremu na dnie mojego palacza… świetny pomysł…”, ale wysłuchaj mnie. To niesamowicie pyszne!
Ingredients
1 ¼ szklanki gęstej śmietanki
8 Żółtka jaj
¾ szklanki brązowego cukru
½ szklanki pełnego mleka
2 łyżki bourbona
2 łyżeczki wanilii
1 łyżeczka soli
Preparation
Zimne wędzenie ¾ szklanki ciężkiej śmietany z biszkoptami hikorowymi na 1½ godziny. Wędź śmietanę w jednorazowej aluminiowej formie do pieczenia umieszczonej wewnątrz większej formy do pieczenia wypełnionej lodem, aby utrzymać krem w bezpiecznej, chłodnej temperaturze
Wyjmij śmietankę z wędzarni i pozostaw do ostygnięcia w zamkniętym pojemniku w lodówce.
Połącz wędzoną śmietanę ze świeżą śmietaną do smaku, aż otrzymasz 2 szklanki śmietany (w tym przepisie użyłem ¾ szklanki wędzonej śmietanki i 1 ¼ szklanki świeżej śmietanki)
W rondelku ubić żółtka z cukrem, następnie dodać śmietanę i mleko, wymieszać.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż krem osiągnie 170°F, często mieszając.
Nie ma potrzeby używania maszyny do lodów
Zdejmij z ognia, dodaj bourbon, wanilię i sól.
Odcedź krem i przykryj go lodówką, aż temperatura spadnie poniżej 45°F, najlepiej przez noc.
Dodaj krem do maszyny do lodów (postępuj zgodnie z instrukcjami producenta lodów).
Jeśli nie masz maszyny do lodów, możesz po prostu umieścić zimny krem w pojemniku w zamrażarce i energicznie mieszać co 30-60 minut, aby uzyskać podobną konsystencję.