Smoked Bourbon Ice Cream

Wędzony Lody bourbon Przepis



Mam świetny pomysł! Wędzone lody bourbon! Wiem, co myślisz: „Budy sadrowej kremu na dnie mojego palacza… świetny pomysł…”, ale wysłuchaj mnie. To niesamowicie pyszne!

Ingredients

1 ¼ szklanki gęstej śmietanki

8 Żółtka jaj

¾ szklanki brązowego cukru

½ szklanki pełnego mleka

2 łyżki bourbona

2 łyżeczki wanilii

1 łyżeczka soli

Preparation

Zimne wędzenie ¾ szklanki ciężkiej śmietany z biszkoptami hikorowymi na 1½ godziny. Wędź śmietanę w jednorazowej aluminiowej formie do pieczenia umieszczonej wewnątrz większej formy do pieczenia wypełnionej lodem, aby utrzymać krem w bezpiecznej, chłodnej temperaturze

Wyjmij śmietankę z wędzarni i pozostaw do ostygnięcia w zamkniętym pojemniku w lodówce.

Połącz wędzoną śmietanę ze świeżą śmietaną do smaku, aż otrzymasz 2 szklanki śmietany (w tym przepisie użyłem ¾ szklanki wędzonej śmietanki i 1 ¼ szklanki świeżej śmietanki)

W rondelku ubić żółtka z cukrem, następnie dodać śmietanę i mleko, wymieszać.

Podgrzewaj na średnim ogniu, aż krem osiągnie 170°F, często mieszając.

Nie ma potrzeby używania maszyny do lodów

Zdejmij z ognia, dodaj bourbon, wanilię i sól.

Odcedź krem i przykryj go lodówką, aż temperatura spadnie poniżej 45°F, najlepiej przez noc.

Dodaj krem do maszyny do lodów (postępuj zgodnie z instrukcjami producenta lodów).

Jeśli nie masz maszyny do lodów, możesz po prostu umieścić zimny krem w pojemniku w zamrażarce i energicznie mieszać co 30-60 minut, aby uzyskać podobną konsystencję.