Smoked Strawberry And Rhubarb Crumble Recipe

Wędzony Strawberry i rabarbar Przepis na kruszonkę



To klasyczny kruszon wykonany ze świeżych truskawek i rabarbaru. Ale palenie owoców nadaje mu zupełnie inny smak. Fajnie przed podaniem.

Ingredients

2 ½ szklanki truskawek, oczyszczonych, obranych i pokrojonych w plasterki

2 ½ szklanki rabarbaru, pokrojonego w plasterki

1 szklanka cukru białego

1 szklanka masła, zmiękczonego

1 ¼ szklanki mąki

1 ½ szklanki płatków owsianych

Bisquettes o smaku Bradleya – jabłkowy lub wiśniowy

Preparation

Umieść truskawki i rabarbar w jednorazowej, foliowej formie do lasagne. Połóż patelnię na stojaku wędzarniczym.

Ustaw wędzarnię na 200°F, używając wybranego biszkietów z drewna (jabłko lub wiśnia dobrze pasują do tego przepisu).

Wędzić truskawki i rabarbar przez 45 minut. Wyjmij z wędzarni.

Włóż truskawki i rabarbar do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9. Posypać białym cukrem i za pomocą łyżki równomiernie wymieszać cukier z truskawkami i rabarbarem. Upewnij się, że owoce leżą równomiernie na dnie naczynia do pieczenia.

Rozgrzej piekarnik do 350°F.

W dużej misce wymieszaj masło, cukier, mąkę i płatki owsiane, aż powstanie kruszonka. Rozłóż równomiernie kruszonkę na wierzchu owoców.

Piecz kruszonkę przez 45 minut. Mieszanka owocowa powinna być musująca po bokach.

Ostudzić przed podaniem.