Smoked almond dark chocolate bark

Wędzona ciemna czekolada Kora migdałowa Przepis



Uczty, która jest idealną mieszanką słodkich i słonych, a także dymną hikorę i bogatą ciemną czekoladę.

Ingredients

Do palenia migdałów:

1 szklanka wody

2 łyżki soli

2 szklanki całych, surowych migdałów

Biszkiety Bradley Smoker Hickory

Do zrobienia kory:

½ szklanki granulowanego cukru

2 łyżki wody

1 łyżka masła

1 funt ciemnej czekolady

Szczypta grubej soli morskiej

Preparation

Wymieszaj razem sól i wodę.

Migdały namoczyć w solance przez noc w temperaturze pokojowej.

Wyjąć z solanki i pozostawić do wyschnięcia.

Wędź migdały biszkoptami Bradley Smoker Hickory przez 60 minut.

Podgrzej cukier i wodę w rondlu na małym i średnim ogniu, aż uzyskają ciemnobursztynowy kolor (około 5 minut).

Zdjąć z ognia i dodać masło, następnie szybko wymieszać.

Dodać migdały i równomiernie pokryć mieszanką cukru.

Wylać na silpat lub blachę wyłożoną papierem do pieczenia, trzymając migdały oddzielnie, aby się nie sklejały. Usuń, gdy powłoka cukrowa stwardnieje.

W podwójnym bojlerze rozpuścić gorzką czekoladę, wymieszać z wędzonymi migdałami i wylać na silpat lub blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Posyp grubą solą morską.

Schładzamy minimum 3 godziny, następnie kroimy na kawałki i podajemy.