Wędzona ciemna czekolada Kora migdałowa Przepis
Uczty, która jest idealną mieszanką słodkich i słonych, a także dymną hikorę i bogatą ciemną czekoladę.
Ingredients
Do palenia migdałów:
1 szklanka wody
2 łyżki soli
2 szklanki całych, surowych migdałów
Biszkiety Bradley Smoker Hickory
Do zrobienia kory:
½ szklanki granulowanego cukru
2 łyżki wody
1 łyżka masła
1 funt ciemnej czekolady
Szczypta grubej soli morskiej
Preparation
Wymieszaj razem sól i wodę.
Migdały namoczyć w solance przez noc w temperaturze pokojowej.
Wyjąć z solanki i pozostawić do wyschnięcia.
Wędź migdały biszkoptami Bradley Smoker Hickory przez 60 minut.
Podgrzej cukier i wodę w rondlu na małym i średnim ogniu, aż uzyskają ciemnobursztynowy kolor (około 5 minut).
Zdjąć z ognia i dodać masło, następnie szybko wymieszać.
Dodać migdały i równomiernie pokryć mieszanką cukru.
Wylać na silpat lub blachę wyłożoną papierem do pieczenia, trzymając migdały oddzielnie, aby się nie sklejały. Usuń, gdy powłoka cukrowa stwardnieje.
W podwójnym bojlerze rozpuścić gorzką czekoladę, wymieszać z wędzonymi migdałami i wylać na silpat lub blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Posyp grubą solą morską.
Schładzamy minimum 3 godziny, następnie kroimy na kawałki i podajemy.