Ginger Smoked Pears Recipe

Imbir wędził Gruszki Przepis



Nie ma nic lepszego, aby zakończyć sesję palenia niż te imbirowe gruszki. Podawaj ciepło, z bitą śmietaną łyżką.

Ingredients

4 Duże dojrzałe gruszki

½ cytryny

5 łyżek masła o temperaturze pokojowej

5 łyżek brązowego cukru

5 łyżek okruchów ciasteczek imbirowych

2 łyżki posiekanego kandyzowanego imbiru

½ łyżeczki startej skórki z cytryny

½ łyżeczki mielonego cynamonu

1 łyżka rumu

Bita śmietana do podania

Bisquettes Bradley Flavour – Dąb

Preparation

Każdą gruszkę przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż połówki gruszek za pomocą wyciskarki do melonów lub małej łyżki. Boki nacięcia natrzyj cytryną, aby zapobiec brązowieniu.

W misie miksera drewnianą łyżką utrzyj masło i brązowy cukier. Dodaj okruszki imbiru, kandyzowany imbir, skórkę z cytryny, cynamon i rum. Wlać mieszaninę do zagłębień gruszki.

Ustaw wędzarnię Bradley i rozgrzej ją do 250°F. (Lubię wędzić gruszki w Bisquettes o smaku dębu.

Napełnione połówki gruszek ułożyć na drucianej kratce. Wędzić gruszki, aż ładnie się zarumienią i będą miękkie po bokach, od 1 do 1,5 godziny. Podawaj gruszki na ciepło, z łyżką bitej śmietany.

Przepis autorstwa: Stevena Raichlena

Zdjęcie dzięki uprzejmości Richarda Dalletta