Imbir wędził Gruszki Przepis
Nie ma nic lepszego, aby zakończyć sesję palenia niż te imbirowe gruszki. Podawaj ciepło, z bitą śmietaną łyżką.
Ingredients
4 Duże dojrzałe gruszki
½ cytryny
5 łyżek masła o temperaturze pokojowej
5 łyżek brązowego cukru
5 łyżek okruchów ciasteczek imbirowych
2 łyżki posiekanego kandyzowanego imbiru
½ łyżeczki startej skórki z cytryny
½ łyżeczki mielonego cynamonu
1 łyżka rumu
Bita śmietana do podania
Bisquettes Bradley Flavour – Dąb
Preparation
Każdą gruszkę przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż połówki gruszek za pomocą wyciskarki do melonów lub małej łyżki. Boki nacięcia natrzyj cytryną, aby zapobiec brązowieniu.
W misie miksera drewnianą łyżką utrzyj masło i brązowy cukier. Dodaj okruszki imbiru, kandyzowany imbir, skórkę z cytryny, cynamon i rum. Wlać mieszaninę do zagłębień gruszki.
Ustaw wędzarnię Bradley i rozgrzej ją do 250°F. (Lubię wędzić gruszki w Bisquettes o smaku dębu.
Napełnione połówki gruszek ułożyć na drucianej kratce. Wędzić gruszki, aż ładnie się zarumienią i będą miękkie po bokach, od 1 do 1,5 godziny. Podawaj gruszki na ciepło, z łyżką bitej śmietany.
Przepis autorstwa: Stevena Raichlena
Zdjęcie dzięki uprzejmości Richarda Dalletta