Wędzony Truskawkowe Ciastko Przepis
Ten wędzony truskawkowy ciastek jest zdecydowany, że trzeba spróbować!
Ingredients
1 pinta truskawek, łuskanych
6-8 mini (indywidualnych rozmiarów) ciasteczek aniołów
4 szklanki bitej śmietany
½ szklanki syropu klonowego
Świeże liście mięty do dekoracji
Preparation
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając biszkietów z drewna owocowego (takich jak wiśnia lub jabłko).
Połóż arkusz folii aluminiowej na stojaku wędzarni. Równomiernie rozłóż truskawki na folii aluminiowej. Ruszt włóż do wędzarni i wędź truskawki przez około 1,5 – 2 godziny.
Wyjmij truskawki z wędzarni i schłódź w lodówce.
Pokrój truskawki i złóż kruche ciasteczka, umieszczając mini-aniołkowe ciasto na małym talerzu. Na wierzchu ułóż plasterki wędzonych truskawek, łyżkę bitej śmietany i skrop syropem klonowym. Udekoruj listkiem świeżej mięty.