Wędzony Ciasteczka z kawałkami czekolady Przepis
Ciasteczka z kawałkami czekolady to tradycyjny przepis i na pewno widziałeś wiele z nich. Jednak to, co sprawia, że ten wyjątkowy jest to, że palisz chipsy czekoladowe przez około 40 minut. Użyliśmy Wood Olch i działało świetnie.
Ingredients
1 ½ szklanki kawałków czekolady
1 szklanka masła
¼ szklanki białego cukru
1 szklanka brązowego cukru
2 ½ szklanki mąki – uniwersalnej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 jajka
Bisquettes o smaku Bradleya - olcha
Preparation
Wędź kawałki czekolady na zimno przez 30-45 minut na aluminiowej blasze do pieczenia (lub dłużej, jeśli chcesz zwiększyć wędzenie!) za pomocą Bisquettes o smaku olchy.
Rozgrzej piekarnik do 375°F.
W dużej misce utrzyj masło, granulowany biały cukier i brązowy cukier.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze mieszając po każdym jajku.
Wymieszać z ekstraktem waniliowym.
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
Stopniowo ubijaj mieszankę mąki.
Wymieszaj kawałki czekolady.
Uformuj kulki i równomiernie rozłóż na blaszce wyłożonej pergaminem.
Piec przez 8-10 minut lub do momentu, aż lekko się zarumieni.
Pozostawić do ostygnięcia na blasze przez 5 minut przed przeniesieniem na kratkę do studzenia.
Przepis: Lena Clayton