Smoked Chocolate Chip Cookies

Wędzony Ciasteczka z kawałkami czekolady Przepis



Ciasteczka z kawałkami czekolady to tradycyjny przepis i na pewno widziałeś wiele z nich. Jednak to, co sprawia, że ​​ten wyjątkowy jest to, że palisz chipsy czekoladowe przez około 40 minut. Użyliśmy Wood Olch i działało świetnie.

Ingredients

1 ½ szklanki kawałków czekolady

1 szklanka masła

¼ szklanki białego cukru

1 szklanka brązowego cukru

2 ½ szklanki mąki – uniwersalnej

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

2 jajka

Bisquettes o smaku Bradleya - olcha

Preparation

Wędź kawałki czekolady na zimno przez 30-45 minut na aluminiowej blasze do pieczenia (lub dłużej, jeśli chcesz zwiększyć wędzenie!) za pomocą Bisquettes o smaku olchy.

Rozgrzej piekarnik do 375°F.

W dużej misce utrzyj masło, granulowany biały cukier i brązowy cukier.

Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze mieszając po każdym jajku.

Wymieszać z ekstraktem waniliowym.

Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól.

Stopniowo ubijaj mieszankę mąki.

Wymieszaj kawałki czekolady.

Uformuj kulki i równomiernie rozłóż na blaszce wyłożonej pergaminem.

Piec przez 8-10 minut lub do momentu, aż lekko się zarumieni.

Pozostawić do ostygnięcia na blasze przez 5 minut przed przeniesieniem na kratkę do studzenia.

Przepis: Lena Clayton