Wędzony Dyniowy Pudding Chlebowy Przepis
Klasyczny na nowo! Nie możesz sobie wyobrazić, jak dobry jest ten deser. Wspaniale jest, gdy podajesz go gorąco lub zimno z karmelowym sosem i cukrem pudrem.
Ingredients
1 Bochenek chrupiącego białego chleba, pokrojony w kostkę
1 ½ szklanki mleka
1 szklanka puree z dyni
¼ szklanki syropu klonowego
¼ szklanki brązowego cukru
1 jajko
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 ½ łyżeczki cynamonu
½ łyżeczki imbiru
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
¼ łyżeczki ziela angielskiego
⅛ łyżeczki mielonych goździków
¼ łyżeczki soli
Bisquettes o smaku Bradleya – jabłkowy
Do dekoracji (opcjonalnie):
Sos karmelowy
Cukier cukierników
Preparation
Chleb pokroić w małą kostkę i włożyć do dużej miski.
Wszystkie składniki oprócz chleba wymieszać.
Ciasto wylać na chleb.
Odstawiamy na 5-10 minut, aż płyn zostanie wchłonięty przez chleb.
Rozgrzej wędzarnię do 250°F z ciastkami o smaku jabłkowym.
Rozdzielić pomiędzy 4 małe ceramiczne talerze i wędzić przez 40 minut do godziny lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek będzie czysta.
Wyjmij z wędzarni i podawaj z sosem karmelowym i cukrem pudrem (opcjonalnie).
Przepis: Lena Clayton