Wędził migdał z jagodami Pieczone owsiane
Śniadanie dostaje metamorfozę i odrobinę dymu! Zwolnij palacza Bradleya i zdobądź najlepsze śniadanie na stole dla swojej rodziny! Smaczne, pożywne i och, takie dobre dla ciebie… na pewno będzie to regularne przy stole!
Ingredients
½ szklanki szybkich płatków owsianych
1 Banan – tak dojrzały, jak to tylko możliwe
1 jajko
1 łyżka syropu klonowego
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Szczypta soli płatkowej
¼ szklanki świeżych jagód
¼ szklanki posiekanych migdałów
Spray do gotowania
Preparation
Zacznij od podkręcenia Bradley Smoker do 320°F (160ºC) i toczę z biszkietami klonowymi tutaj. Na stojaku połóż kawałek pergaminu i rozłóż na nim płatki owsiane. Następnie wyjmij banana ze skórki i wyłóż na ruszt. Włożyć do wędzarni na 20 min.
Po upływie tego czasu usuń płatki owsiane i banana. Umieść płatki owsiane w blenderze i uzyskaj dobry efekt. Chcesz rozdrobnić owies i stworzyć z niego prawie mąkę. Żadnych dużych kawałków!
Gdy już to zrobisz, dodaj resztę składników oprócz jagód i migdałów i zmiksuj na gładką masę. Teraz dodaj jagody i migdały do ciasta i wymieszaj. Odłóż na bok.
Spryskaj ramakin sprayem kuchennym i wlej do niego ciasto. Ponownie włożyć do wędzarni i piec 20-25 min. Wykałaczka powinna wyjść ładna i czysta. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut, a następnie posypać jagodami, migdałami i cukrem pudrem.
Cieszyć się!
Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór