Blueberry Almond Smoked Baked Oats

Wędził migdał z jagodami Pieczone owsiane



Śniadanie dostaje metamorfozę i odrobinę dymu! Zwolnij palacza Bradleya i zdobądź najlepsze śniadanie na stole dla swojej rodziny! Smaczne, pożywne i och, takie dobre dla ciebie… na pewno będzie to regularne przy stole!

Ingredients

½ szklanki szybkich płatków owsianych

1 Banan – tak dojrzały, jak to tylko możliwe

1 jajko

1 łyżka syropu klonowego

½ łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Szczypta soli płatkowej

¼ szklanki świeżych jagód

¼ szklanki posiekanych migdałów

Spray do gotowania

Preparation

Zacznij od podkręcenia Bradley Smoker do 320°F (160ºC) i toczę z biszkietami klonowymi tutaj. Na stojaku połóż kawałek pergaminu i rozłóż na nim płatki owsiane. Następnie wyjmij banana ze skórki i wyłóż na ruszt. Włożyć do wędzarni na 20 min.

Po upływie tego czasu usuń płatki owsiane i banana. Umieść płatki owsiane w blenderze i uzyskaj dobry efekt. Chcesz rozdrobnić owies i stworzyć z niego prawie mąkę. Żadnych dużych kawałków!

Gdy już to zrobisz, dodaj resztę składników oprócz jagód i migdałów i zmiksuj na gładką masę. Teraz dodaj jagody i migdały do ciasta i wymieszaj. Odłóż na bok.

Spryskaj ramakin sprayem kuchennym i wlej do niego ciasto. Ponownie włożyć do wędzarni i piec 20-25 min. Wykałaczka powinna wyjść ładna i czysta. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut, a następnie posypać jagodami, migdałami i cukrem pudrem.

Cieszyć się!

Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór