Wędzony lody cynamonowe Domowej roboty
Świetny letni przepis! Wędzone lody stają się coraz bardziej popularną letnią ucztą. Wypróbuj ten domowy przepis na cynamon teraz.
Ingredients
1 szklanka gęstej śmietanki
1-1 ½ szklanki gęstej śmietanki
8 żółtek
¾ szklanki złotobrązowego cukru
1 szklanka pełnego mleka
3 laski cynamonu
2 łyżeczki wanilii
1 łyżeczka soli
Preparation
Wędzić na zimno 1 szklankę ciężkiej śmietany z Bradley Hickory Bisquettes przez 1,5 godziny. Wędź śmietanę w jednorazowej aluminiowej formie do pieczenia umieszczonej wewnątrz większej formy do pieczenia wypełnionej lodem, aby krem się schłodził
Wyjmij śmietankę z wędzarni i pozostaw do ostygnięcia w zamkniętym pojemniku w lodówce
Połącz wędzoną śmietanę ze świeżą śmietaną do smaku, aż otrzymasz 2 szklanki śmietanki (ja ostatecznie użyłem ½ szklanki wędzonej śmietanki i 1 ½ szklanki świeżej śmietanki)
W rondelku ubić żółtka z cukrem, następnie dodać śmietanę i mleko, wymieszać
Umieść laski cynamonu w mieszance kremu, aby ją stromić i podgrzać do 170°F, często mieszając
Zdjąć z ognia, wymieszać z wanilią i solą, spróbować budyniu, aby sprawdzić, czy aromat cynamonu jest wystarczająco mocny (jeśli chcesz, aby był bardziej cynamonowy, dodaj na tym etapie ½ łyżeczki mielonego cynamonu)
Odcedź krem i przechowuj w lodówce pod przykryciem, aż temperatura spadnie poniżej 45°F, najlepiej przez noc
Dodaj krem do maszyny do lodów (postępuj zgodnie z instrukcjami producenta lodów!)