Smoked ice cream

Wędzony lody cynamonowe Domowej roboty



Świetny letni przepis! Wędzone lody stają się coraz bardziej popularną letnią ucztą. Wypróbuj ten domowy przepis na cynamon teraz.

Ingredients

1 szklanka gęstej śmietanki

1-1 ½ szklanki gęstej śmietanki

8 żółtek

¾ szklanki złotobrązowego cukru

1 szklanka pełnego mleka

3 laski cynamonu

2 łyżeczki wanilii

1 łyżeczka soli

Preparation

Wędzić na zimno 1 szklankę ciężkiej śmietany z Bradley Hickory Bisquettes przez 1,5 godziny. Wędź śmietanę w jednorazowej aluminiowej formie do pieczenia umieszczonej wewnątrz większej formy do pieczenia wypełnionej lodem, aby krem się schłodził

Wyjmij śmietankę z wędzarni i pozostaw do ostygnięcia w zamkniętym pojemniku w lodówce

Połącz wędzoną śmietanę ze świeżą śmietaną do smaku, aż otrzymasz 2 szklanki śmietanki (ja ostatecznie użyłem ½ szklanki wędzonej śmietanki i 1 ½ szklanki świeżej śmietanki)

W rondelku ubić żółtka z cukrem, następnie dodać śmietanę i mleko, wymieszać

Umieść laski cynamonu w mieszance kremu, aby ją stromić i podgrzać do 170°F, często mieszając

Zdjąć z ognia, wymieszać z wanilią i solą, spróbować budyniu, aby sprawdzić, czy aromat cynamonu jest wystarczająco mocny (jeśli chcesz, aby był bardziej cynamonowy, dodaj na tym etapie ½ łyżeczki mielonego cynamonu)

Odcedź krem i przechowuj w lodówce pod przykryciem, aż temperatura spadnie poniżej 45°F, najlepiej przez noc

Dodaj krem do maszyny do lodów (postępuj zgodnie z instrukcjami producenta lodów!)